Ford-ul Mustang ales pentru al doilea an la rand cea mai vanduta sportiva din lume

Ford-ul Mustang ales pentru al doilea an la rand cea mai vanduta sportiva din lume
  • Ford-ul Mustang a fost cea mai vanduta sportiva din 2016
  • Muscle-car-ul american este exportat in peste 140 de tari
  • In 2017 americanii vor sa exporte peste 30% din productia totala
Distribuie pe Facebook

Ford-ul Mustang a fost ales cea mai vanduta masina sport din 2016. Muscle-car-ul american a fost comercializat in 150.000 de exemplare, 45.000 dintre acestea fiind achizionate de clienti dinafara Statelor Unite ale Americii.

Mustang-ul este fara indoiala unul dintre cele mai populare muscle-car-uri din lume, iar vreme de 51 de ani constructorul american a construit acest model exclusiv pentru piata de peste Ocean. In 2015, oficialii Ford au luat decizia sa-l vanda la nivel global, iar aceasta miscare s-a dovedit a fi foarte inspirata, in ciuda tuturor carcotasilor.

Ford Mustang GT facelift

Acest simbol al culturii auto americane si mondiale tocmai a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cea mai vanduta masina sport la nivel global. Anul trecut au fost comercializate 150.000 de unitati, dintre care 45.000 au fost exportate in cele 140 de piete inafara Americii.

Ford Mustang GT facelift

Constructorul din Dearborn nu se opreste aici si a anuntat ca in 2017 Mustang-ul va fi vandut in alte sase piete, printre care Brazilia, Palau si Coasta de Fildes, si ca intentioneaza sa exporte 30% din totalul de exemplare construite. Americanii se vor concentra in continuare pe pietele din Germania si Asia, unde vanzarile au crescut cu 74% in 2016.

Ford Mustang GT facelift

Mai mult decat atat, succesul muscle-car-ului pe plan global va fi sustinut si de facelift-ul primit in urma cu cateva luni. Acesta propune o parte frontala restilizata vizibil, o evacuare cu patru iesiri si un eleron pentru capota portbagajului, inclus insa pe lista de dotari optionale.

Ford Mustang GT facelift

La interior dam de un display configurabil cu o diagonala de pana la 12 inch in locul instrumentarului de bord conventional, iar la departamentul tehnic de o transmisie automata cu 10 viteze, faruri full-LED, mai multe sisteme de siguranta activa dar si de o gama noua de motorizari.

Ford Mustang GT facelift

Noul Ford Mustang renunta la unitatea V6 de 3.7 litri, punandu-le clientilor la dispozitie numai propulsorul de 2.3 litri EcoBoost si cel V8 aspirat, de 5.0 litri. Ambele au primit cateva imbunatatiri astfel ca ofera ceva mai multa putere decat inainte si un consum mai redus de combustibil.

Ford Mustang GT facelift

Cei care doresc un asemenea exemplar in garaj vor trebui sa mai aiba putina rabdare, deoarece Mustang-ul facelift va ajunge in showroom-uri de abia in aceasta toamna.

Ford Mustang GT facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Mustang GT facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2017