FOTO si VIDEO: Ploaia cu grindina din Bucuresti, 4 mai 2014

FOTO si VIDEO: Ploaia cu grindina din Bucuresti, 4 mai 2014
  • Cea mai puternica ploaie din ultimii 15 ani
  • Unele zone, acoperite de grindina
  • Doua pasaje si mai multe strazi au fost inchise
Distribuie pe Facebook

Fix cand a venit potopul, m-am trezit sa trag o fuga pana la Piata Trapezului. Si am avut parte de experiente nu tocmai neplacute, dar ingrijoratoare. Natura ne-a dat de inteles ca in numai 30 de minute poate da o metropola peste cap. Cat ai clipi din ochi.

Grindina a inceput cand eram pe Mihai Bravu. Si cand am intrat in Pasajul Muncii, prima banda era deja ocupata de masini oprite cu avariile puse, stand la adapost, de teama avariilor pe care le-ar fi produs grindina. Oamenii s-au dat jos din masini, inclusiv si eu, discutam, era un front comun. Faceam poze la bucatile de gheata mari cat cireasa si asteptam fericiti sa treaca grindina.

Nu peste multe minute, claxoane disperate incep sa se auda din mijlocul pasajului care acum era blocat de masini si autobuze oprite. Si asta pentru ca apa venea pe ambele intrari in suvoaie, iar nivelul apei crescuse colosal. Cand am intrat inapoi in masina, apa deja era pana la glezna, fara sa-mi dau seama, am luat apa la galosi si m-am bagat la adapost. Dupa care, am luat-o la pas spre Dristor.

La Baba Novac, cat vezi cu ochii, de jur imprejur, nu stiai care e trotuar, care e sosea. Aici abia mi-a picat fisa sa bag camera de bord in functiune. La Baba Novac se circula numai pe sina de tramvai care era mai inalta. Am luat-o la stanga, spre Dristor, dupa care spre Salajan. Intre Salajan si Trapezului, unde este o vale, apa trecea deja de pragurile masinilor. Si am stat vreo 15 minute ca masinile circulau incet, doar pe o banda. Si aici, cum vedeti mai jos in filme, nu iti dai seama care este scuar cu iarba si care este drum.

Am ajuns unde aveam treaba, am rezolvat, dupa care ploaie s-a oprit. Insa autoritatile, care s-au miscat surprinzator de repede, pesemne ca stiu deja zonele cu probleme, au inchis soseaua. Fix cand se intorceau de la mare mii de romani cu masinile din dotare. Evident, aglomeratie uriasa, claxoane, nervi si toate cele... Dar, nimic nou, din pacate, pentru Romania.

Din asta putem invata ceva: nu avem canalizari bune. Degeaba se dau primarii mari cu nu stiu ce proiecte realizate, ca nu avem o solutie impotriva unui nivel de apa asa de crescut. In plus, infrastructura strazilor a fost gandita cu... cu*u. Nu este logic sa faci strazi in vale, care in cazul unei ploi sa functioneze precum o caldare care aduna apa. Si, nu in ultimul rand, e bine sa ne parcam masinile departe de canale ce pot refula, undeva sus, pe vreo bordura, la care sa nu ajunga apa. In rest... om fi noi dezvoltati, destepti si bogati, cu limuzine scumpe, bodyguarzi, sarim cu parasuta in campanie electorala sau ne plimbam cu barca trasa de jandarmi, dar cu natura nu te pui.

Iata mai jos o selectie de filme si imagini culese de pe Facebook si Youtube.

Video: Ionut Caraiman

Video: Claudia Musat

Inundatie BucurestiPiata Unirii. Foto: Dan Damian

Inundatie BucurestiFoto: Japanteam AxelaInundatie Bucuresti

Inundatie BucurestiFoto: Razvan MateescuInundatie Bucuresti

Inundatie BucurestiFoto: EvlSant0s

Inundatie BucurestiFoto: EvlSant0s

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Inundatie Bucuresti
mai multe