Gabriela Firea incurajeaza parcarea ilegala si parcagii: tarife halucinante pentru parcarea in centrul capitalei

Gabriela Firea incurajeaza parcarea ilegala si parcagii: tarife halucinante pentru parcarea in centrul capitalei
  • 20 lei/ora dupa primele 2 ore
  • Cele 4 parcari din centru vor avea tariful majorat de duminica
  • Soferii vor apela la parcagii si la parcarile ilegale
Distribuie pe Facebook

Uneori te tii cu ambele palme de cap, inchizi ochii si incerci sa-ti dai seama ce se intampla cu politicienii nostri care ne conduc. Politicienii au ca unic job imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor. Primarul are acelasi job: sa le faca viata mai buna celor din orasul sau. Dar cand vezi in jurul tau numai aberatii, numai decizii halucinante si absolut hilare, te intrebi ce se intampla cu oamenii astia...

Foto: Libertatea.ro

De duminica intra in vigoare noile tarife pentru parcarile publice din Bucuresti. Gabriela Firea a propus ca tarifele sa creasca enorm, chiar si la 20 de lei/ora de parcare in centru, pentru scaderea poluarii. Acesta este motivul pentru care Primaria Bucuresti majoreaza tarifele, dublandu-le sau marindu-le chiar mai mult. Auziti si voi, ca sa scada poluarea... Creste pretul, oamenii lasa masina acasa, adio aglomeratie. Te doare mintea, nu alta!

Centrul Bucurestiului este una din cele mai aglomerate zone din Romania. Din fericire, soferii care vin in zona Universitatii-Unirii, aveau la dispozitie 4 parcari publice care aveau un tarif de 4 lei/ora. E vorba de parcarea de la Intercontinental, cea subterana de la Universitate, parcarea Cocor si cea de la magazinul Unirea. Aceste parcari, incepand de duminica, vor avea un tarif de 10 lei/ora, primele 2 ore, si 20 lei/ora, urmatoarele ore. Practic, daca cineva isi lasa o zi intreaga masina acolo, va plati cam 100 de Euro.

Ceea ce este intr-adevar halucinant, este ca Gabriela Firea si consilierii sai nu se gandesc ce efecte va avea aceasta scumpire. Soferii vedeau acest tarif de 4 lei/ora unul acceptabil, asa ca puneau masina frumos in parcarea subterana de la Universitate, masina era protejata de ploaie, totul civilizat, se duceau in centrul vechi mancau ceva si se distrau, iar dupa 4-5 ore, achitau 20 de lei si plecau acasa fericiti.

Acum, daca vrei sa vii in centrul vechi cu masina la o cafea si o shaorma cu prietenii, trebuie sa ai la ciorap si 50 de lei pentru parcare, sau chiar mai mult. Platesti o data, platesti de doua ori, dar ce faci dupa aia? Mergi cu autobuzele turcesti sau cele electrice comandate de d-na Firea. Aaa, scuze, alea nu au ajuns inca. Mergi atunci cu metroul terminat de d-na Firea. Aaaa, scuze, linia din Drumul Taberei care trebuia finalizata acum 4 ani inca e in lucru. Atunci mergi cu bicicleta! Aaa, scuze, nu exista niciun metru de pista noua in Bucuresti si nicio pista in zona Universitate construita de d-na Firea, asa cum a promis.

Practic, asta fac politicienii nostri in bataie de joc: iti taie varianta cu masina personala, dar nici ca iti ofera alternativa. Nu tu transport in comun civilizat, nu tu piste de biciclete, nimic, absolut nimic. Asa ca ce vei face in continuare? Pai ce vor face toti soferii care vin in centru de acum inainte: incurajezi parcagii si parcarea ilegala.

De acum inainte, ca doar nu platesti tariful aberant de 20 lei/ora cerut de Gabriela Firea, intri pe stradute, parchezi pe trotuar, pe trecerile de pietoni sau pe prima banda. Sau apelezi la prietenii primarului, parcagii colorati care te pozitioneaza pentru 5 lei. Parcarile publice cu tarife prostesti si nejustificate vor ramane goale, iar soferii vor fi obligati de primarie, practic cu cutitul la gat, sa parcheze ilegal.

Dar nu cumva mai exista o varianta? Si anume, sa vii frumos cu TAXI-ul in centrul vechi si sa lasi masina acasa? Ba daaaaaa! Asta daca vrei sa mergi cu niste cazane periculoase conduse de niste cocalari. Care, de adus, te aduc. Dar abia asteapta sa iesi din centrul vechi pe la ora 12-1 noaptea si sa-ti faca tarif personalizat de 50 de lei/cursa care in mod normal costa 9 lei. Ca doar pe ei nu-i intreaba nimic d-na Primar...

Distribuie pe Facebook
mai multe