GALERIE FOTO: Cele mai demente interioare auto pe care le-ai vazut la viata ta

GALERIE FOTO: Cele mai demente interioare auto pe care le-ai vazut la viata ta
In ziua de astazi, cockpitul unei masini reprezinta rezultatul unei formule atent studiate, ce ia in calcul diverse variabile, precum confortul, siguranta sau ergonomia. Pe vremuri, marile companii auto nu dadeau doi bani pe-aceste de elemente, astfel ca rezultatul final arata mult mai dramatic ca acum. Mai ales in cazul concept car-urilor.
Distribuie pe Facebook

Cele mai ciudate interioareFormele majoritar drepte, ce-i confera alura unui dulap orizontal in umila noastra opinie, au transformat Aston Martin-ul Lagonda intr-una dintre cele mai opulente aparitii ale anilor '70, dar si celor care au urmat. O alta "neobisnuita" a limuzinei britanice a reprezentat-o interiorul, cu ale sale ceasuri cu plasma sau comenzi tactile.

Cele mai ciudate interioareNu stim inca ce ne intriga mai mult la Citroen-ul Karin lansat in anii '80. Sa fie oare forma inedita a volanului, modul nemaiintalnit in care au fost aranjate comenzile sau... faptul ca prototipul francez are o configuratie asemanatoare legendarului McLaren F1, cu pozitie centrala pentru sofer?

Cele mai ciudate interioareModelul Lancia Medusa a fost prezentat oficial in anul 1980, poarte semnatura designerilor Giugiaro si are interior care starneste de fiecare data numeroase controverse. Mai exact, volanul conceptului italian reuseste sa incorporeze toate comenzile vitale mai ceva ca un Ferrari 458 Italia.

Cele mai ciudate interioareSi daca tot suntem la capitolul controverse, nu exista nici un alt sinonim mai potrivit decat Maserati-ul Boomerang. Conceptul italian prezentat publicului larg cu ocazia editiei din 1971 a Salonului Auto de la Torino este proiectat, intamplator sau nu, de aceeasi casa de design Giugiaro.

Cele mai ciudate interioareIndeajuns insa cu atatea masini de prin Cizma si sa ne mutam aproape de inima Europei, acolo unde Citroen ne intampina cu al sau model cunoscut sub numele de GSA. Nu stim daca denumirea provine sau nu de la o naveta spatiala, insa interiorul cu siguranta se inspira de la una...

Cele mai ciudate interioareCeasurile sale de bord par indicatorii de la bursa, pe cand cele doua ecran te fac cumva sa te intrebi daca nu te afli in platoul unei televiziuni de stiri. Adevarul este ca stim cu totii mult prea bine automobilul cu care avem de-a face in cazul de fata. Doar iti reamintesti de KITT, nu-i asa?

Cele mai ciudate interioareNu o sa mintim acum. Singura orca de care am auzit pana acum este cea care uneori vaneaza foci si delfini. Aparent, si Lancia a avut un concept car cu acest nume, a carei principala "activitate" era sa fure privire. Cum? Cu ajutorul volanului care... arata ca un fax.

Cele mai ciudate interioareIn loc sa scoata in fata cine stie ce performante bombastice, Chevrolet-ul Camaro Berlinetta prefera sa se laude cu interiorul sau. Un interior care promite sa-i confere "pilotului" sau ergonomia specifica unui avion - lucru de care pare sa se achite cu brio, dupa cum arata modul in care au fost aranjate atat instrumentele de bord, cat si comenzile vitale ale masinii.

Cele mai ciudate interioareNu avem nici macar cea mai mica idee daca intre meteorologie si aceasta Alfa Romeo 90 produsa in perioada 1984 - 1987 exista vreun fel de legatura, insa este cat se poate de clar ca ceasurile sale de bord aduc cu... un termomentru. Probabil asa se explica si existenta unui instrument secundar, de aceasta digital, pentru afisarea vitezei cu care se ruleaza.

Cele mai ciudate interioareDupa cum o arata si bordul sau, americanul Chrysler Lazer a fost cu mult timp inaintea vremurilor sale. Turometrul, vitezometrul, dar si celelalte valori esentiale (precum nivelul carburantului, de exemplu) sunt afisate digitale, in timp ce sistemul de monitorizare de la nivelul consolei verifica permanent 22 de functii ale masini si atrage atentia cu privire la neregulile aparute.

Cele mai ciudate interioareAudi-ul Quattro si-a castigat numerosi adepti prin performantele de care s-a dovedit capabil, astfel ca restul calitatilor sale au cazut in plan secund. Inclusiv interiorul sau, care surprinde prin instrumentele de bord digitale ascunde in spatele volanului cu patru spite.

Cele mai ciudate interioareFebra instrumentelor digitale de bord i-a cuprins si pe francezii de la Citroen, care i-au montat modelului BX Digit lansat in anul 1985 un turometru, respectiv un vitezometru inspirat parca de jocurile video ale perioadei cu pricina.

Cele mai ciudate interioareTurbo este cuvantul cheie in cazul de fata, dar nici despre modul in care au fost desenate ceasurile de bord nu avem de ce sa ne plangem. Parca ne-am afla in fata unei combine audio din trecut, iar asta e un compliment...

Cele mai ciudate interioareChiar daca la prima vedere asa pare, multumita felului in care a fost poriectat turometrul, acesta nu este un chiar simulator auto. Ba dimpotriva: avem de-a face cu o masina reala, in persoana Subaru-lui XT, fabricat intre 1985 - 1991.

Cele mai ciudate interioareNu ne-am prins inca de ce plansa de bord a Corvette-ului fabricat intre 1984 si 1989 mai este cunoscuta si sub numele de Atari, insa stim ca aceasta ofera informatii cu privire la 14 factori diferiti.

Cele mai ciudate interioareNebunia ce caracterizeaza interioarele automobilelor de la Renault nu este chiar de ieri sau azi, francezii avand o fantezie cu ceasurile de bord futuriste inca de la aparitia modelului 11 TXE.

Cele mai ciudate interioareChiar daca tot ceea ce se afla in spatele volanului in doua spite ii va aduce cele mai multe priviri / intrebari, nu putem sa trecem cu vederea nici bordul imbracat in piele cu care se lauda acest Cadillac Cimarron din '86.

Cele mai ciudate interioareEditia din 1987 a Toyotei Cellica ar fi fost o masina obisnuita inclusiv la nivel de interior, dar asta daca si numai daca ceasurile de bord nu ar fi asemanatoare unei... orbite.

Cele mai ciudate interioarePontiac-ul Trans Am GTA din 1987 se aliniaza si el la trendul impus de designerii General Motors si aduce in prim plan instrumente digitale, ecrane multiple si comenzi similare unei statii audio.

Cele mai ciudate interioareExista, de asemenea, si posibilitatea de a ne insela, insa cel mai probabil avem dreptate atunci cand spunem ca acest Buick de la sfarsitul anilor '80 este una dintre primele masini din istorie dotate cu... touchscreen.

Cele mai ciudate interioareLansat la sfarsitul anilor '80 / inceputul anilor '90, Vector W8 ar fi trebuit sa fie una dintre cele mai rapide masini ale planetei. Dar cum sa te concentrezi pe performanta cand interiorul arata... cum arata?

Cele mai ciudate interioareV-am mai spus cat de mult ne plac momentele in care designerii auto isi lasa imaginatia sa zburde (cat mai) libera? Atat de mult incat ne-am petrece o buna perioada de timp pentru a analiza toate butoanele ale conceptului Citroen Activa.

Cele mai ciudate interioareDar si mai interesati suntem de interiorul conceptului Oldsmobile Incas. Ce anume i-a insipirat pe designerii sa creeze o astfel de plansa de bord? Dar... volanul? Si cat va mai dura pana va fi transpus la un model de serie?

Cele mai ciudate interioareItalDesign Capsula. Acesta este numele masinii care "poarta" interiorul in cauza. A debutat la inceputul anilor '80 si are o particularitate unica: panourile caroseriei pot fi inlocuite rapid si usor pentru ca masina sa ia diverse forme.

Cele mai ciudate interioareConceptul Mazda MX-03 a debutat in anul 1985 si ilustreaza un coupe cu patru locuri. Principalele sale caracteristici includ, insa nu se limiteaza motorul turbo cu trei rotoare si 320 CP, sistemul de tractiune integrala sau directia ce permite virarea tuturor celor patru roti. Impresionant este si cockpitul inspirat direct de la avioanele de vanatoare.

Cele mai ciudate interioareDesign-ul consolei centrale ne aduce oarecum aminte de Audi-ul R8, insa aici nu vorbim de nici un supercar. Nu, in cazul de fata avem de-a face doar cu un Nissan in patru usi, pe-al sau nume Cue-X, lansat sub forma de concept car pe la mijlocul anilor '80.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Cele mai ciudate interioare
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 August 2015