General Motors, pregatita sa preia sefia PSA

General Motors, pregatita sa preia sefia PSA
Familia fondatoare a grupului PSA Peugeot-Citroen s-a oferit sa lase compania General Motors la comanda grupului, in incercarea de a revitaliza planul de alianta cu americanii, dispusi sa aduca o infuzie de capital, potrivit unor surse citate de Reuters.
Distribuie pe Facebook

Insa orice incercare de a aduce impreuna divizia Opel a GM cu divizia franceza PSA ar genera conflicte politice, fiindca va duce la inchideri de fabrici si pierderi de joburi, atat in Franta, cat si in Germania, au explicat sursele citate.

Peugeot, una dintre cele trei dinastii auto care mai supravietuiesc in Europa, s-a indreptat catre General Motors dupa ce discutiile cu alti potentiali investitori, precum Dongfeng Motor Group, partenerul PSA in China, au esuat.

"GM se confrunta cu supracapacitatea la Opel si din acest motiv PSA incearca sa ii convinga sa se uneasca", afirma una dintre persoanele apropiate grupului. "Familia Peugeot s-a impacat cu ideea ca va pierde controlul, deci asta nu mai este o problema", au mai spus sursele.

"Leul" detine 25,4% din actiunile grupului, ce reprezinta 38,1% din drepturile de vot la PSA. Momentan, General Motors detine detine 7% din actiunile PSA.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2013