Grupul Renault sustine lupta impotriva contrafacerii

Grupul Renault sustine lupta impotriva contrafacerii
Distribuie pe Facebook
Grupul Renault participa, in zilele de 26 si 27 aprilie 2012, la Campania Nationala pentru Protectia Consumatorilor "O 9 Atitudine" - Ziua Proprietatii intelectuale, organizata de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si si Promovarea Programelor si Strategiilor in Romania.
Campania, care cuprinde si o expozitie tematica, la Curtea de Apel Bucuresti, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, are printre initiatori Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuala, al carui membru este, din 2010, si Grupul Renault in Romania.
Vizitatorii expozitiei gazduite de Palatul de Justitie (Curtea de Apel Bucuresti) vor putea vedea la standul Grupului Renault exemple de piese de origine si de piese contrafacute - placute de frana, bielete, filtre de ulei, filtre de aer. De asemenea, la stand sunt proiectate filme cu teste demonstrative in care sunt evidentiate diferentele de rezistenta, calitate, aspect dintre piesele de origine si cele contrafacute. De exemplu, se poate vedea cum, in cazul franarii, la aceeasi viteza, distanta si timpul de franare in cazul unei Dacia Logan dotate cu placute contrafacute sunt de doua ori mai mari decat in cazul unui vehicul similar, dotat cu placute de frana de origine.
Grupul Renault in Romania atrage atentia asupra pericolului utilizarii pieselor auto contrafacute, clientii fiind atrasi, in general, de preturile mai scazute ale acestora in comparatie cu cele de origine. Ei trec prea usor cu vederea riscurile la care se expun si diferenta de calitate dintre cele doua tipuri de produse. Calitatea si fiabilitatea pieselor de schimb Renault sunt certificate prin testele realizate de organisme independente precum EuroNCAP. Majoritatea pieselor falsificate, care sunt inscriptionate in mod ilegal cu siglele Dacia sau Renault, provin din tari precum China, Taiwan si Turcia.

In campanie, dar si in expozitia de la Curtea de Apel, mai sunt prezenti si alti membri ai Grupului de Lucru - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA). Expozitia are ca scop informarea publicului in legatura cu activitatile de protectie a proprietatii intelectuale si combatere a contrafacerilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2012