Guvernul plafoneaza pretul la benzina si motorina pe perioada starii de urgenta

Guvernul plafoneaza pretul la benzina si motorina pe perioada starii de urgenta
  • Guvernul plafoneaza pretul la benzina si motorina
  • Masura este valabila pe perioada starii de urgenta
Distribuie pe Facebook

O masura similara a fost luata si pentru alte utilitati, precum energia electrica, energia termica, gazele si apa.

Odata cu intrarea in vigoare a ordonantei militare cu numarul 4, anuntata chiar in cursul serii de duminica, 29 martie a.c., preturile la energie electrica, energie termica, gaze, apa si carburanti nu vor mai putea fi majorate. Ce este drept, masura nu va fi valabila decat pe perioada starii de urgenta.

In perioada starii de urgenta preturile la energie electrica si termica, gaze naturale, alimentare cu apa, salubritate si carburanti nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonante militare, acestea putand fi doar diminuate in functie de cerere si oferta. Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", scrie in textul ordonantei.

Anterior, Guvernul a mai anuntat, odata cu intrarea in vigoare a ordonantei militare cu numarul 3, din data de 24 martie a.c., ca "documentele care expira pe perioada starii de urgenta, eliberate de autoritatile publice, pot fi preschimbate intr-un termen de 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2020