Hackerii au reusit sa preia controlul Jeep-ului Grand Cherokee. Din nou

Hackerii au reusit sa preia controlul Jeep-ului Grand Cherokee. Din nou
  • Jeep-ul Grand Cherokee a cazut din nou prada celor doi americani care au spart si anul trecut sistemul de siguranta al masinii
  • De aceasta data hackerii au reusit sa prea controlul directiei si a pilotului automat
  • Daca data trecut au facut totul de la distanta, acum cei doi au fost nevoiti sa conecteze laptopul la calculatorul central al masinii
Distribuie pe Facebook

Cei doi experti in securitate, Charlie Miller si Chris Valasek, au reusit sa treaca din nou de sistemul de securitate al Jeep-ului Grand Cherokee.

Anul trecut, cei doi americani, le-au demonstrat celor de la Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ca masinile lor nu sunt pe atat de sigure pe cat cred acestia. Miller si Valasek au colaborat atunci cu cei de la revista Wired pentru a "intra" in sistemul de infotainment al Jeep-ului Grand Cherokee. Acestia nu numai ca au reusit, dar au si preluat controlul mai multor functii vitale ale masinii.

Dupa aceasta bresa de securitate, grupul FCA a rechemat in service 1.4 milioane de masini pentru a le revizui software-ul si pentru a le imbunatati masurile de securitate.

Din cate se pare masura luata de grupul american nu a fost una deloc buna deoarece cei doi hackeri au reusit din nou sa treaca de masurile de securitate ale Jeep-ului Grand Cherokee, iar de aceasta data au preluat controlul directiei si a pilotului automat.

Singura "imbunatatire", daca o putem numi asa, este faptul ca acum hackerii au fost nevoiti sa conecteze laptop-ul la calculatorul central al masinii, spre deosebire de anul trecut cand au facut totul de la distanta.

Chiar daca luna trecuta Fiat Chrylser Automobiles anunta ca ofera 1.500 de dolari celor care ii ajuta sa descopere lacunele sistemului de securitate ale masinilor, acestia revin acum si spun ca cei doi experti in securitate au putut intra din nou in sistemul masinii deoarece modelul folosit de ei nu avea instalate ultimele ugpgrade-uri, motiv pentru care nu vor intra in posesia banilor.

Daca in cazul celor doi a fost vorba doar de un experiment, nu acelasi lucru se poate spune si despre urmatorul eveniment. Recent, doi americani, si-au folosit cunostintele in ale calculatoarelor, si au furat nu mai putin de 30 de vehicule din zona Houston-ului. Acestia au folosit un laptop pentru a intra in software-ul masinii, si dupa ce au trecut de masurile de siguranta, au reusit sa porneasca fara nicio problema vehiculele. Conform autoritatilor americane, majoritatea vehiculelor furate au fost duse deja in Mexic.

Distribuie pe Facebook
mai multe