Hyundai Santa Fe Sport se alatura celor mai sigure SUV-uri din lume dupa ce a primit un premiu important

Hyundai Santa Fe Sport se alatura celor mai sigure SUV-uri din lume dupa ce a primit un premiu important
  • Hyundai Santa Fe Sport se alatura celor mai sigure SUV-uri din lume
  • Modelul sud-coreean a primit din partea IIHS distinctia Top Safety Pick+
  • Lista cu dotari standard include sapte airbag-uri, plus diverse sisteme active
Distribuie pe Facebook

Noul Hyundai Santa Fe Sport intra in liga celor mai sigure SUV-uri dupa ce recent a primit un premiu foarte important din partea Institutului de Asigurare pentru Siguranta Traficului Rutier.

Prestigioasa organizatie non-profit americana a oferit premiul Top Safety Pick+ celui mai nou model de Santa Fe echipat cu sistemul optional de prevenire a accidentelor.

SUV-ul a trecut cu brio testele de impact frontal usor si moderat, impact lateral, rezistenta plafonului si a tetierelor. De asemenea, sistemul automat de franare care incorporeaza si detectia pietonilor a primit note mari din partea specialistilor.

Potrivit lui David Zuby, inginerul sef al Institutului,”Sistemul optional de prevenire a unui accident frontal a primit note mari” deoarece “Noul Hyundai Santa Fe Sport a evitat coliziuni pe traseul nostru special la viteze de 19km/h si 40 de km/h.”

Daca va ganditi ca noul SUV al coreenilor a castigat acest premiu important din cauza unor sisteme optionale, trebuie sa stiti ca masina vine foarte bine echipata si standard.

Pentru siguranta pasagerilor, Hyundai Santa Fe Sport vine cu sisteme precum Sistemul de Management al Stabilitatii - care cuprinde atat un Sistem Electronic de Control al Stabilitatii, cat si un Sistem de Control al Tractiunii, 7 airbag-uri incluzand airbag pentru genunchi in partea soferului, 4 frane pe disc, ABS cu sistem de Distribuire Electronica a Fortei de Franare si Asistenta la Franare, Asistenta la Urcarea in Panta si coborare si, nu in ultimul rand, un sistem de Monitorizare a Presiunii in Cauciucuri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Hyundai Santa Fe EU - Galerie Foto
mai multe