Iar premiul pentru cea mai populara culoare a anului merge la...

Iar premiul pentru cea mai populara culoare a anului merge la...
  • Albul este cea mai populara nuanta din 2014
  • Negrul si griul/argintiul vin pe locurile 2 si 3
  • Culorile naturale si rosul completeaza topul 5
Distribuie pe Facebook

Vremurile in care publicul consumator de automobile prefera negrul si griul au apus demult, albul reusind sa-si adjudece si in 2014 titlul de cea mai populara culoare a anului.

2014 se apropie cu pasi repezi de final, un motiv numai bun pentru ca institutiile si companiile de statistici sa se apuce de tot felul de topuri, podiumuri si clasamente. Printre acestea se numara, bineinteles, si competitia pentru cea mai populara culoare a anului.

O competitie al carei mare premiu merge din nou la ALB, 28% dintre masini cumparate in ultimele 11 luni si cateva zile fiind vopsite in aceasta nuanta. Pe locul doi vine negrul, cu 18%, in timp ce locul trei este impartit intre argintiu si gri, care au adunat un total de 13 procente.

Cu toate ca nu sunt nici pe departe la fel de populare precum cele neutre, culorile naturale si al lor rezultat de 10 procente reprezinta o surpriza mai mult decat placuta, ultima treapta a acestui "concurs" fiind ocupata de clasicul rosu - care, in anul 2014, s-a oprit la aproximativ noua procente.

Asadar, cam asa sta treaba la nivel global cu nuantele preferate de clientii de automobile. Chestia interesanta este ca situatia nu se schimba foarte mult nici la nivel de continent, europenii preferand, de exemplu, albul (25%), negrul (15%), griul (14%), culorile naturale (12%) si, bineinteles, argintiul (11%).

Daca vine vorba despre clase, cea mai colorata paleta o intalnim printre modele sport, acolo unde albul si negrul - ambele cu cate 20 de procente, sunt urmate de rosu (17%), albastru (12%) si verde (9%), care au reusit sa depaseasca in mod surprinzator atat griul cat si argintiul (ambele cu cate 8 procente)

Indeajuns insa cu detaliile si iata cum arata topul complet al celor mai populare nuante ale anului 2014, atat la nivel global, dar si in functie de continent sau segment.

PS: Care este culoarea ta favorita?

Cea mai populara culoare din 2014

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2014