Iconicul Land Rover Defender ar putea fi inviat de un miliardar britanic

Iconicul Land Rover Defender ar putea fi inviat de un miliardar britanic
  • Miliardarul britanic Jim Ratcliffe planuieste sa invie modelul Defender
  • Viitorul vehicul va fi identic cu legendarul Defender, dar va purta alt nume
  • Oficialii grupului Jaguar Land Rover sunt impotriva acestei decizii
Distribuie pe Facebook

Daca totul merge conform planurilor, miliardarul britanic Jim Ratcliffe doreste sa dezvolte o replica a legendarului Land Rover Defender, model pentru care constructorul britanic a oprit productia.

Dupa ce s-au fabricat mai bine de 2 milioane de unitati Defender, grupul Land Rover Jaguar s-a decis sa opreasca productia, cauza principala fiind normele de siguranta. Fanii marcii s-au declarat nemultumiti de aceasta decizie, iar printre acestia se numara si miliardarul Jim Ratcliffe, fondatorul companiei Ineos.

Acesta s-a decis sa invie modelul Defender, chiar daca britanicii de la Land Rover sunt impotriva acestei miscari. Deocamdata, gigantul Ineos asteapta rezultatele unui studiu de fezabilitate care sa determine daca productia unei replici a Defender-ului este intr-adevar o idee buna.

Intre timp, purtatorul de cuvant al grupului Jaguar Land Rover a declarat ca "Asa ceva nu se va intampla. Nu vom lasa pe nimeni sa construiasca modelul nostru Defender."

Chiar daca producatorul auto a refuzat vehement posibilitatea dezvoltarii unui nou Defender de catre miliardarul englez, acesta din urma s-a declarat un fan inrait al modelului si a anuntat ca va continua demersurile pentru dezvoltarea unui vehicul identic cu cel al englezilor de la Land Rover, dar care va purta alt nume.

Ratcliffe a spus ca "Eu cred ca Defender-ul poate fi imbunatatit pentru a fi cel mai bun off-roader din lume."

Un oficial al companiei Ineos a dezvaluit faptul ca se ia in calcul parteneriatul cu un producator de automobile deja existent care sa fie capabil sa livreze un motor mai eficient decat propulsorul diesel de Ford Transit de sub capota defunctului Defender.

Daca rezultatul studiului de fezabilitate este unul favorabil, Ratcliffe va construi o uzina de 250 de milioane de lire in nordul Angliei, cu o capacitate de 20.000 de vehicule pe an. Pietele principale de desfacere asupra carora englezul isi indreapta atentia sunt Africa si State Unite, iar pretul viitorului model va fi similiar cu cel al originalului Defender.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2016