Imaginea care aprinde imaginatia nostalgicilor. Celebrul DeLorean DMC-12 ar putea reveni

Imaginea care aprinde imaginatia nostalgicilor. Celebrul DeLorean DMC-12 ar putea reveni
  • DeLorean DMC-12 a fost lansat in 1981
  • Implineste 40 de ani de la debut
  • Italdesign anunta un model aniversar
Distribuie pe Facebook

Italdesign a publicat o imagine teaser care pare ca anunta o versiune modern a legendarului DeLorean DMC-12. Daca proiectul va prinde, intr-adevar contur, cel mai probabil va fi un exemplar unicat.

DeLorean DMC-12 este, fara indoiala, una dintre cele mai celebre masini din industria auto. Masina a fost lansat in 1981 si s-a facut imediat remarcata multumita usilor cu deschidere verticala dar si pentru caroseria din otel "gol".

In ciuda aparentelor, DMC-12 dezamagea in ceea ce priveste puterea sau performantele, fiind echipata cu un motor V6 care dezvolta numai 132 de cai putere.

Franciza "Back to the Future" a dus, insa, DeLorean DMC-12 pe cele mai inalte culmi ale popularitatii si a transformat acest model intr-un obiect de cult. Potrivit estimarilor, in prezent mai circula pe sosele circa 6.500 de exemplare.

In 2021, DMC-12 implineste 40 de ani de la debut iar Italdesign pare ca pregateste o surpriza. Celebra casa de design a postat recent o imagine pe contul sau oficial de Facebook care pare ca anunta o revenire a lui DMC-12.

Teaser DeLorean DMC-12

Si descrierea sugereaza o versiune moderna: "DeLorean DMC-12 implineste 40 de ani! Aceasta imagine a fost facuta pe 21 ianuarie 1981, cand a fost lansat primul exemplar de serie. Ce modalitate mai buna de a celebra un icon al industriei auto decat o scurta privire in viitorul apropiat? "

Italdesign nu a dat mai multe detalii iar in imaginea teaser se pot observa doar usile de tip "gullwing" si emblema DMC. Daca proiectul va deveni, intr-adevar, realitate, cel mai probabil va fi un exemplar unicat construit fie baza unui model existent, fie pe o arhitectura facuta la comanda.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2021