In 2002 avea motor V8 si scaune individuale. Cum arata astazi prima camioneta de lux din lume

  • Lincoln lansa la inceputul anilor 2000 modelul Blackwood
  • Camioneta oferea un motor V8 de 300 CP si doar tractiune spate
  • La interior se regaseau scaune individuale imbracate in piele
Distribuie pe Facebook

Mercedes X-Class? Nu este nici pe departe prima camioneta de lux din lume. Marile companii americane au patentat acest concept cu mult timp in urma.

Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta Lincoln Blackwood. Lansat pe piata la inceputul anilor 2000, modelul diviziei premium a companiei Ford ascundea sub capota un propulsor aspirat cu opt cilindri in V.

Unitatea, de 5.4 litri, dezvolta o putere maxima de 300 CP, in timp ce cuplul motor se ridica la 454 Nm. Valorile cu pricina erau mai apoi livrate exclusiv catre puntea spate, prin intermediul unei cutii automate doar in patru rapoarte.

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Din punct de vedere estetic, camioneta americanilor se remarca in special prin partea frontala imprumutata de la celebrul Navigator, pe cand spatele era decorat cu lemn fals. Jantele in sapte spite masurau 18 inch in diametru.

La interior, pasagerii se bucura de patru scaune individuale, plus tapiterie realizata din piele. Nu lipseau din meniu, de altfel, nici instalatia de aer conditionat sau geamurile, trapa si, din nou, scaunele cu actionare / reglare electrica.

Si cu toate acestea, modelul Lincoln Blackwood a fost un esec comercial de proportii uriase. Oficialii diviziei premium a companiei Ford au oprit productia dupa nici macar un an si jumatate, respectiv putin peste 3.300 exemplare.

Vestea buna este ca una dintre camionetele americanilor va fi scoasa la vanzare chiar la sfarsitul saptamanii in curs. Nu exista niciun fel de informatie sau estimare cu privire la pret, insa am putea vorbi de cel mult 30.000 dolari.

In loc de incheiere, tinem sa precizam ca nereusita acestui efort nu i-a oprit pe sefii producatorului de peste Ocean din a lansa si un succes. Asa a luat nastere Mark LT, care s-a bucurat de doua generatii si aproape 10 ani de activitate.

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Lincoln Blackwood

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Lincoln Blackwood
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2018