In urma cu 120 de ani, o fetita de 11 ani avea sa dea numele primului brand de masini de lux din lume: MERCEDES

In urma cu 120 de ani, o fetita de 11 ani avea sa dea numele primului brand de masini de lux din lume: MERCEDES
  • Fiica de 11 ani a lui Emil Jellinek
  • Mercedes 35 PS a fost prima masina care sa fie denumita asa
  • In 1926, brand-ul si-a schimbat denumirea in Mercedes-Benz
Distribuie pe Facebook

In urma cu mai bine de un secol, numele unei fetite de 11 ani avea sa devina si numele primului brand de masini de lux din lume. Este vorba despre...Mercedes.

Era anul 1886. Karl Benz, un inginer de automobile german, avea sa intre in istorie cu patentarea primului automobil de serie. Este vorba despre asa numitul Benz Patent Motorwagen, un proiect finantat de Bertha Benz, nimeni alta decat sotia lui.

120 de ani de Mercedes

In acelasi an, Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach montau un motor pe benzina pe o diligenta. Acestea sunt chiar inceputurile gigantului pe care in ziua de azi il cunoastem sub denumirea de Mercedes-Benz.

Dar de unde Mercedes? Ei bine, aici incepe de fapt povestea noastra.

120 de ani de Mercedes

Fix in urma cu 120 de ani, Daimler-Motoren-Gesellschaft decidea sa-si numeasca masinile Mercedes dupa fiica, in varsta de 11 ani, lui Emil Jellinek. Un om de afaceri austriac care traia la Nisa, Jellinek se ocupa de comercializarea vehiculelor Daimler - inclusiv peste Ocean unor oameni influenti cum ar fi Rockefeller sau Astor - si de inscrierea lor la diverse curse.

120 de ani de Mercedes

Prima masina care sa fie denumita Mercedes a fost modelul 35 PS. Considerat a fi prototipul automobilului modern, Mercedes 35 PS a impresionat in 1901, la saptamana curselor de la Nisa, cu design-ul sau elegant dar si cu inovatiile care i-au permis sa castige mai multe etape.

120 de ani de Mercedes

De atunci, Mercedes a stat la loc de cinste pe radiatoarele tuturor masinilor Daimler. Pe 23 iunie 1902, acest nume a devenit marca inregistrata iar in 1926, odata cu fuzionarea companiilor Daimler si Benz, brand-ul si-a schimbat denumirea in Mercedes-Benz.

120 de ani de Mercedes

"Femei precum Mercedes Jellinek sau Bertha Benz au modelat povestea de succes a Mercedes-Benz inca de la inceput. Cu initiativa noastra, She's Mercedes, fondata in 2015 construim pe fundatia acestei traditii pentru numeroasele noastre cliente din intreaga lume," a declarat Bettina Fetzer, directorul de marketing Mercedes-Benz AG.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 120 de ani de Mercedes
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2020