Inca o promisiune a la PSD. Primul-ministru promite ca amenzile de circulatie NU vor creste de la 1 ianuarie

Inca o promisiune a la PSD. Primul-ministru promite ca amenzile de circulatie NU vor creste de la 1 ianuarie
  • Amenzile de circulatie nu cresc de la 1 ianuarie
  • Premierul a promis ca acestea vor fi plafonate
  • Ministrul de interne lucreaza la o ordonanta de urgenta
Distribuie pe Facebook

Intrebat ce se va intampla cu amenzile de circulatie, in contextul in care salariul minim creste de la 1 ianuarie, premierul Mihai Tudose a declarat ca acestea vor fi plafonate. Mai mult decat atat, deja se lucreaza la o ordonanta de urgenta care sa reglementeze acest lucru.

De cand a preluat fraiele puterii, coalitia de guvernare a dus tara asta in urma cu vreo 50 de ani, pe langa aia 100 pe care oricum nu-i mai puteam recupera. Toata lumea sustine acest lucru, cifrele sustin acest lucru, Uniunea Europeana sustine acest lucru, dar membrii Guvernului nu.

In viziunea lor, totul merge ca pe roate, avem crestere economica, pensiile au crescut, ajutoarele sociale la fel, preturile la fel (desi domnul Tariceanu inca sutine ca el ia oua la acelasi pret ca si pana acum), iar de la 1 ianuarie 2018 ar urma sa creasca si salariul minim pe economie la 1.900 de lei.

Numai ca, odata cu mult-promisa crestere a salariului vor creste si amenzile de circulatie, acestea fiind raportate la salariul minim pe economie. Dupa noile calcule, punctul-amenda va creste de la 145 la 190 de lei, astfel ca amenzile pe care le vor plati soferii vor fi cuprinse intre 380 si 19.000 de lei.

De retinut ca aceasta ultima valoare uriasa este aferenta clasei a V-a de amenzi, de la 21 la 100 de puncte-amenda, si se aplica doar persoanelor juridice.

Insa, dupa modelul cu care deja ne-am obisnuit, Guvernul sustine contrariul, si anume ca romanii nu vor plati amenzi mai mari. Mai exact, premierul Mihai Tudose a promis cu putin timp in urma, la finalul dezbaterilor pe motiunea de cenzura depusa de PNL si USR (care desigur ca a picat), ca amenzile de circulatie vor fi plafonate.

Mai mult decat atat, Tudose a sustinut ca "Pentru a nu creste si a nu da nastere la interpretari, doamna ministru (Carmen Dan) mi-a spus ca lucreaza la o ordonanta de urgenta."

Cat despre cresterea salariului minim pe economie, o hotarare de Guvern urmeaza sa fie adoptata in perioada urmatoare, cel mai probabil odata cu proiectele bugetului de stat pe anul viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2017