Inca un gigant a murit - GM a pus lacatul pe fabrica Pontiac

Inca un gigant a murit - GM a pus lacatul pe fabrica Pontiac
Firebird, GTO sau Bonneville nu vor mai vedea niciodata lumina zilei intr-o varianta mai noua. Vanzarile slabe din ultima vreme au dus la disparitia unui brand american cu traditie. Pontiac ne spune adio si pleaca spre o lume mai buna, cu vanzari multe si modele noi la tot pasul.
Distribuie pe Facebook
La 84 de ani de la prima masina Pontiac, General Motors a decis sa inchida definitiv marca Pontiac din cauza vanzarilor scazute ale corporatiei din ultimii ani.
Oficialii General Motors si-au luat adio de la marca Pontiac considerand ca este mai bine sa sacrifice un brand pentru binele corporatiei. Un argument pentru vanzarile slabe de Pontiac din ultimii ani a fost si lipsa unor modele atractive. Primul model Pontiac a fost creat in 1926, insa primul motor cu aceasi nume a aparut in 1907.

De-a lungul celor 84 de ani de existenta, Pontiac a creat cateva masini incredibile care vor lasa o amprenta importanta in istoria americanilor. Printre aceste se numara Pontiac Bonneville, Pontiac Fiero, Pontiac Star Chief sau Pontiac GTO.

Modelul sport GTO a instalat suprematia marcii in anii 1960, la sfarsitul carora a fost atins maximul istoric de vanzari anuale de aproape un milion de unitati. Un GTO din 1967 asemanator celui folosit de Vin Disel in filmul "Triplu X" poate fi cumparat in urma unei licitatii online la un pret incepand cu 50.000 de dolari. Pontiacul Trans Am, modificat in cele mai mici detalii pentru a fi precum cel condus de David Hasselhoff in serialul anilor '80 "Knight Rider" are un pret minin de 40.000 de dolari.

Adio Pontiac!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2010