Inca un motiv sa renunti la motoarele diesel. Acestea vor disparea de pe anumite piete

Inca un motiv sa renunti la motoarele diesel. Acestea vor disparea de pe anumite piete
  • Oficialii Toyota atrag atentia ca motoarele diesel vor deveni mai scumpe decat hibrizii
  • Acest lucru se va intampla din cauza normelor dure de poluare pregatite de mai multe state
  • Motoarele diesel vor continua insa sa existe pe pietele emergente
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului japonez de automobile Toyota sustine ca masinile diesel vor ajunge sa coste mai mult decat hibrizii, din cauza normelor de poluare din ce in ce mai restrictive. Acesta nu ar disparea complet, ci s-ar putea sa ramana o solutie viabila in pietele emergente.

Mediul inconjurator sufera din ce in ce mai mult din cauza poluarii, iar autovehiculele poarta o mare parte din vina. Scandalul Dieselgate a scos la iveala faptul ca, pe langa nemtii de la Volkswagen, mai multi constructori de automobile au pacalit ani la randul testele de emisii, masinile dezvoltate de acestia emanand mai multe noxe decat limita maxima admisa.

Pentru a stopa acest fenomen, Statele Unite, Europa si intr-o masura mai mica, China, pregatesc un set de norme dure de poluare, care ar urma sa intre in vigoare in anii ce urmeaza.

Cele mai afectate de aceste norme vor fi motoarele diesel, care in prezent sunt mai scumpe decat cele pe benzina, insa sunt preferate de majoritatea clientilor pentru consumul mai mic de combustibil. In acelasi timp, acestea au un pret mai mic decat hibrizii, intrucat, cel putin deocamdata, acest tip de motoare presupun costuri mai mari de dezvoltare.

Acest lucru ar urma sa se schimbe in viitor, iar oficialii Toyota anticipeaza ca propulsoarele diesel vor ajunge sa fie mai scumpe decat cele hibride, din cauza costurilor de dezvoltare care vor creste simtitor.

"Cred ca diesel-ul are in fata o provocare foarte mare, pentru ca tratamentul emisiilor este foarte dificil. Ai nevoie de multa tehnologie pentru asta, iar regulamentele sunt din ce in ce mai dificile. Cred ca in viitor diesel-ul ar putea costa dublu decat un hibrid, asa ca preturile vor creste," sustine Koei Saga, seful departamentului de motoare din cadrul Toyota.

In timp ce unii constructori sustin ca incet incet acestea vor disparea de tot din peisaj, oficialul nipon crede ca acestea vor continua sa existe pe pietele emergente, acolo unde se urmareste un consum cat mai redus de carburant.

"Chiar daca regulamentul devine mai strict in tari industriale ca SUA, Japonia, Europa si, poate, China, vor fi multe regiuni care vor avea nevoie de diesel. Cred ca in special in pietele emergente va exista o cerere pentru masini diesel foarte eficiente cu cuplu mare," a incheiat Saga.

Toyota se regaseste printre constructorii de automobile care au foarte multe de castigat de pe urma acestui lucru, avand in vedere ca are cea mai bogata oferta de hibrizi, iar pana in 2020 intentioneaza sa lanseze o gama variata de masini electrice.

Distribuie pe Facebook
mai multe