Industria auto face angajari masive in vestul tarii

Industria auto face angajari masive in vestul tarii
Firmele din industria de automobile si cea producatoare de componente auto au devenit unii dintre cei mai mari angajatori din Romania in 2011 pentru forta de munca disponibila in vestul tarii.
Distribuie pe Facebook
Transilvania si Banatul au fost regiunile preferate de companiile importante anul acesta, care au ales sa deschida unitati de productie capabile sa ofere noi locuri de munca in conditiile inca sumbre de austeritate economica, anunta romanialibera.ro.
In 2010, industria auto a fost una dintre ramurile de succes ale economiei nationale, trend pe care l-a mentinut si in al patrulea an de recesiune.

Compania Draxlmaier urmeaza sa construiasca o noua hala de productie a cablurilor electrice pentru automobile la Satu Mare, unde va avea nevoie de aproximativ 1.000 de salariati.

Concernul german are deja 5.000 de angajati care lucreaza in acelasi oras intr-o fabrica de componente destinate companiilor Mercedes si Porsche.
Continental A.G. are un plan de investitii care urmareste crearea a 2.000 de noi locuri de munca pentru cele 8 unitati de productie din Romania, iar masivul Bosch Rexroth urmeaza sa investeasca intre 70 si 90 de milioane de euro in asigurarea unor noi capacitati de productie in tara noastra.

Inca 7.000 de persoane ar putea scapa de somaj datorita industriei auto pana la sfarsitul anului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Septembrie 2011