Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges a primit un Logan Van de la Dacia

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges a primit un Logan Van de la Dacia
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cpt. Puica Nicolae al judetului Arges a intrat, miercuri, 4 iulie, in posesia unui vehicul Dacia Logan Van, oferit ca sponsorizare de constructorul auto local.
Distribuie pe Facebook
Autoutilitara va fi utilizata de Detasamentul de Pompieri din Mioveni in operatiuni de salvare, scop pentru care a fost echipata de catre ISU Arges cu girofar, statie radio si sirena. Vehiculul a fost folosit drept autospeciala de descarcerare. Din 2012, autospeciala a fost dotata de Detasamentul de Pompieri Mioveni cu o motopompa, un tub de aspiratie, doua role de furtun, doua stingatoare, costum si casca de protectie pentru a fi transformat in autospeciala de prima interventie si comanda.
"Avand in vedere ca la momentul la care ne-a fost transmisa prin comodat, la nivelul judetului, exista o singura autospeciala de descarcerare rapida, vehiculul si-a dovedit din plin utilitatea", a declarat inspectorul sef al ISU Arges, col. Ioan Popa. "S-a redus astfel timpul de raspuns la interventii in zona de competenta a Detasamentului de Pompieri Mioveni, iar din 2009 si pana in prezent autoutilitara a participat la peste 30 de misiuni pe parcursul carora au fost salvate 12 persoane", a continuat inspectorul-sef al ISU Arges.
"Sanatatea si securitatea sunt doua axe esentiale in activitatea Grupului Renault in Romania si este normal ca ele sa se reflecte in actiunile pe care le facem pentru comunitatea locala. Inspectoratul pentru Situatii de urgenta este permanent in slujba judetului pentru a interveni in situatii extreme, iar Dacia se alatura acestui demers in beneficiul locuitorilor din Arges", a declarat Jerome Olive, Director General Dacia si Grup Renault Romania.
Fabricat in 2008, vehiculul este echipat Pack Confort (versiune superioara), are motorizare Diesel si cantareste aproximativ 1,3 tone (cu o sarcina utila de 725 kg). De la data punerii la dispozitia ISU Arges, in mai 2009, pana in prezent, vehiculul a fost folosit in operatiuni de salvare si a parcurs peste 4 300 de kilometri.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2012