INTERVIU: Ce parere au soferii Uber din Romania despre acest serviciu?

INTERVIU: Ce parere au soferii Uber din Romania despre acest serviciu?
  • Uber le ofera partenerilor bonusuri lunare
  • Orice sofer cu o masina mai noua de 2005 poate deveni partener
  • Castigurile sunt in functie de cate curse faci
Distribuie pe Facebook

I-am intrebat pe doi soferi din Bucuresti care sunt parteneri Uber ce parere au despre acest serviciu si cum le influenteaza veniturile lunare. Am vorbit chiar si cu o tipa care conduce un Opel Astra si face curse Uber zilnic.

Paul Heroiu, arhitect

Am descoperit la Paris Uber-ul. Un prieten mi-a explicat ca pot sa rotunjesc veniturile familiei lucrand part-time. Cand m-am intors in Bucuresti am citit mai multe despre organizatie, mi-a placut ceea ce am aflat si atunci am aplicat pentru parteneriat. Banii pe care ii castig cu Uber vor face in vacanta diferenta daca dormim la mii de stele (camping) sau la o pensiune in Thassos, Grecia. Uber fac dimineata intre 6 si 10:30 apoi merg si eu la birou - sunt arhitect (arhitect.net). Mai am si o a treia indeletnicire - impreuna cu niste prieteni am demarat un ONG care militeaza pentru recuperarea/refolosirea deseurilor din demolarea cladirilor si pentru (re)educarea arhitectilor in acest sens. Mai multe detalii pe icult.ro.

Mai pe scurt, as putea zice ca sunt uberist, oengist si arhitecturist :)

4Tuning: Ce fel de masina este cea cu care plimbi clientii Uber?

Paul: Honda Civic Sedan 4D.

4T: Zi-ne cea mai interesanta experienta alaturi de un client Uber.

P: Pentru prima oara in viata am ajuns la 'Dragonul Rosu' unde am dus o tanara domnisoara vietnameza ce vorbea excelent limba romana. La inceputul calatoriei a fost o faza nostima: fratii ei mai mici au crezut ca glumesc atunci cand i-am rugat sa-si puna centura deoarece masina nu pleaca altfel. S-au uitat catre sora lor, ea a incuviintat, asa ca s-au conformat. Apoi pe drum am aflat despre Vietnam: ce avantaje turistice, ce fel de restaurante locale, la ce sa fiu atent, sa folosesc cu incredere Airbnb, ce avion sa iau - mai pe scurt, m-a convins. A fost un adevarat ambasador. Seara, am convocat consiliul de familie - s-a hotarat in unanimitate ca intr-un viitor apropiat vom merge acolo.

4T: Cum ti se pare tariful actual, de 1.39 lei/km, similar cu cel cerut de taximetristi?

P: Pe moment, pana se consolideaza Uber Romania, este singura optiune. Pentru mine, ca sofer partener, este un tarif mic - insa bonusurile Uber compenseaza deficitul.

4T: Ce castiguri financiare ai la sfarsitul unei luni bune, cu multe curse Uber?

P: €1.400 - facand saptamanal 70 de curse si scazand benzina pentru un consum de 10l/100km.

4T: S-a intamplat sa ai probleme cu vreun client?

P: Cu un zambet si o vorba buna aplanezi orice posibil conflict. Tot ce imi vine in minte sunt cativa clienti care au bagat din greseala destinatia finala drept locul de intalnire - dar i-am impacat pana la urma.

4T: Preiei orice cursa sau iti alegi clientii care iti plac?

P: Dau direct 'Accept', nu verific clientul.

4T: Ai avut vreodata probleme cu vreun taximetrist?

P: Nu am avut nici un fel de interactiune cu nici un taximetrist.

4T: Ce i-ai recomanda unui sofer care vrea sa devina partener Uber?

P: Sa fie calm, politicos si pozitiv. Masina sa o intretina curata.

4T: Crezi ca poate fi acest serviciu unul permanent din care sa poti trai decent in Romania?

P: Cu siguranta.

Soferii Uber din RomaniaPaul Heroiu

Aplica AICI si vezi daca poti fi si tu partener Uber in Romania!

Ileana, liber profesionist

Ce fel de masina este cea cu care plimbi clientii Uber?

OpelAstra Caravan 1.7 CDTI

Zi-ne cea mai interesanta experienta alaturi de un client Uber.

Interesanta? Mai de graba funny. Un domn care s-a suit in masina si m-a intrebat daca il pot duce pana acasa….evident raspunsul a fost “da, cu mare placere”. Atunci mi-a spus ca doreste sa il duc cu masina dumnealui, iar raspunsul instantaneu a fost “NU”. M-a rugat frumos ,explicandu-mi ca a baut cateva beri si ca nu doreste sa se suie la volan, dar nici sa lase masina in acel loc. Mi-a aratat masina, si era vorba despre un S Class nou nout….i-am spus ca nu sunt convinsa daca chiar doreste sa ii conduc nava spatiala. A spus ca nu e nici o problema, ca are incredere, si ca imi vacomanda un taxi pentru intoarcele, si i-am spus ca eu nu ma sui in taxi. Evident mi-a comandat un Uber ;) Clientul respectiv a fost de 5 x 10 stele, iar experienta ”interesanta”. Am apreciat faptul ca nu s-a suit la volan cu toate ca nu parea catusi de putin a avea o problema, cu atat mai mult cu cat in tot acest timp am mai lasat clienti in stare de ebrietate la propriile autoturisme cu care de altfel au si plecat acasa la volanul acestora, desi i-am intrebat daca sunt siguri ca este o idée buna sa faca acest lucru, si ca poate ar fi maibine sa ii duc eu acasa….

Cum ti se pare tariful actual, de 1.39 lei/km, similar cu cel cerut de taximetristi?

Mult prea mic pentru serviciile oferite. Majoritatea clientilor au spus ca ar fi dispusi sa plateasca mai mult. Consider ca un 2.5ron/km ar fi rezonabil pentru serviciile oferite de Uber.

Ce castiguri financiare ai la sfarsitul unei luni bune, cu multe curse Uber?

In medie 3000ron (4500ron cu tot cu bonusuri), dar din care 23% (17,5% +5.5% la buget) se duc la stat pe taxe = 3500ron, din care in jur de 1500-1800ron/luna inseamna combustibil.

Preiei orice cursa sau iti alegi clientii care iti plac?

Intotdeaunaam preluat toate cursele. In peste 1300 de curse, am avut doar 3 curse refuzate. Nu am ales niciodata clientii, ba chiari-am luat si pe cei care stiam deja ca au un comportament total inadecvat, saucare au avut intre 1 si 5 stele. Nu am facut absolut nici un fel de selectie.

Ce i-ai recomanda unui sofer care vrea sa devina partener Uber?

Le-am recomandat chiar si clientilor care au cochetat cu ideea de a deveni soferi parteneri.E o treaba buna de facut pentru un venit suplimentar si este o experienta interesanta din mai multe puncte de vedere. Foarte multi au fost incantati si cu siguranta ca o parte din ei chiar s-au inscris ca soferi parteneri.

Aplica AICI si vezi daca poti fi si tu partener Uber in Romania!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2015