Isteria masinilor din LEGO continua. De aceasta data un VW T2 a fost recreat din celebrele piese

  • T2-ul din LEGO cantareste 700 de kilograme
  • Echipa a finalizat proiectul in sase saptamani
  • Au folosit 400.000 de piese
Distribuie pe Facebook

O echipa formata din 12 experti in piese LEGO tocmai a finalizat o replica in marime naturala a unui Volkswagen T2. Jucaria va fi expusa in cadrul unui targ de turism care se va desfasura la Munchen.

Piesele LEGO au devenit extraordinar de populare in ultimii ani, motiv pentru care au aparut fel de fel de constructii si chiar personaje din filme sau din benzile desenate recreate din acestea.

Volkswagen T2 din LEGO

Industria auto nu putea fi trecuta cu vederea. Probabil cea mai celebra jucarie in marime naturala din acest domeniu este acel Bugatti Chiron despre care am scris si noi. Recent, a aparut pe internet si un review al hypercar-ului construit din peste 1 milion de piese, care cantareste 1.5 tone.

Volkswagen T2 din LEGO

Si ghici ce, este complet functional. Acesta este pus in miscare de 2.304 motorase din colectia Lego Power Function si poate atinge maxim 20 de km/h. Are 5.3 cai putere si 92 Nm cuplu.

Volkswagen T2 din LEGO

Acum, o echipa formata din 12 specialisti in piese LEGO a recreat o alta masina legendara: Volkswagen-ul T2. Jucaria in marime naturala masoara peste 5 metri in lugime, 1.9 metri in latime si are 2 metri in inaltime. Celebrul acoperis Westfalia poate fi ridicat, caz in care inaltimea mai creste cu inca un metru.

Volkswagen T2 din LEGO

T2-ul din piese LEGO cantareste 700 de kilograme si au fost necesare 400.000 de piese pentru a-l termina. Echipa a lucrat sase saptamani la acest proiect. "Teoretic aveam nevoie de o saptamana cu noua zile de lucru. Dar, cum asa ceva nu exista, singurele variante erau schimburile de noapte," isi aminteste unul dintre specialisti.

Volkswagen T2 din LEGO

La fel ca si in cazul Bugatti-ului Chiron, atentia la detalii a fost esentiala si a fost recreat pana si interiorul dubitei germane, cu tot cu paturi, masa sau mobilier de bucatarie. Pana si vesela este din piese LEGO.

Volkswagen T2 din LEGO

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Volkswagen-ul T2 din piese LEGO va fi expus in cadrul unui targ de turism care se va desfasura la Munchen in perioada 20-24 februarie. Jucaria in marime naturala va fi expusa alaturi de un T2 real, pe care echipa de experti l-au folosit drept sursa de inspiratie.

Volkswagen T2 din LEGO

Volkswagen T2 din LEGO

Volkswagen T2 din LEGO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen T2 din LEGO
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2019