Iti mai aduci aminte de SsangYong? Compania care a dat lumii modelele Musso, Rexton si Tivoli are, de cateva zile, un nou nume

Iti mai aduci aminte de SsangYong? Compania care a dat lumii modelele Musso, Rexton si Tivoli are, de cateva zile, un nou nume
  • Iti mai aduci aminte de SsangYong?
  • Compania care a dat lumii modelele Musso, Rexton si Tivoli are, de cateva zile, un nou nume
Distribuie pe Facebook

Fondat in urma cu aproape 70 de ani, sub denumirea de Ha Dong-Hwan Motor, producatorul auto sud-coreean a fost achizitionat, de curand, de Grupul KG.

Ultima parte a lunii martie a marcat debutul unui nou capitol in istoria SsangYong - compania care a dat lumii modelele Musso, Rexton si Tivoli anuntand, la jumatatea saptamanii trecute, lansarea primului sau SUV cu propulsie 100% electrica. Dezvelit publicului sub numele de Torres EVX, respectivul vehicul nu reprezinta insa singura stire importanta cu privire la situatia actuala a constructorului mentionat anterior - in randurile de mai sus.

SsangYong Torres EVX

Dimpotriva, am putea spune si nu am gresi ori exagera cu nimic, producatorul auto sud-coreean fiind redenumit recent - in urma achizitionarii sale de catre Grupul KG, in KG Mobility, printre domeniile de interes ale marcii cu pricina regasindu-se, dupa cate se precizeaza intr-un comunicat oficial de presa, masinile pe baterii, sistemele de rulare autonoma, AI-ul.

Aflata la a patra schimbare de nume, dupa Ha Dong-Hwan Motor, Dong-A Motor si, in cazul in care mai era cumva nevoie de o astfel de completare, SsangYong Motor, compania infiintata in 1954 planuieste sa prezinte - in viitorul apropiat, un total de 16 vehicule. Unele gandite sa ajunga pe linia de asamblare si - apoi, in showroom-uri, la vanzare, in asteptarea cumparatorilor, altele de tip concept car, proiectate sa anticipeze diferite tehnologii.

SsangYong Torres EVX

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2023