Iti place sa risti in trafic? Uite ce patesc alti soferi ai lumii cand o comit la volan!

Iti place sa risti in trafic? Uite ce patesc alti soferi ai lumii cand o comit la volan!
Incalcarea regulilor in trafic se pedepseste in fel si chip. In Romania, nu te astepta sa te ia la ochi numai organul. Daca abia ai sarbatorit majoratul, inclusiv parintii iti pot face zile fripte, mai ales daca masina pe care tocmai ai lovit-o, ai primit-o cadou in urma cu doar cateva saptamani. Iar ca sa-ti faci o idee asupra posibilelor ponoase trase dupa condusul iresponsabil, iata cateva modalitati de a pedepsi imprudenta in trafic de pe diverse meridiane ale lumii.
Distribuie pe Facebook

Picatura chinezeasca

Masurile adoptate de guvernul chinez pentru reducerea accidentelor pe sosele par o adevarata tortura. Si nu se aplica doar soferilor bauti. In China, de la sfarsitul lui 2009, urcarea in masina condusa de un sofer aflat in stare de ebrietate se pedepseste cu amenda si inchisoare.

Pe langa amenda aplicata pentru inconstienta de a te aseza in masina condusa de un sofer beat, vei "onora" si 15 zile de inchisoare. Motivul: complicitate la sofatul sub influenta bauturilor alcoolice. Asta da tortura orientala!

Masini ieftine pe Gumtree

Ieftine, cu siguranta, dar de multe ori nu mai poti alege din ele decat unele piese de schimb pentru intretinerea masinii tale. Parintii din Marea Britanie au lansat o noua moda de a-si pedepsi odraslele care transforma masina primita cadou in morman de fier vechi. Gumtree, un site specializat in anunturi de vanzare/cumparare auto, incepe sa fie intesat de masini avariate puse la vanzare pentru ... 1 penny.

Steve Clark nu este cel care a dat tonul acestei pedepse, aplicate de curand si odraslei sale, Nat, ci doar cel mai recent tata care pune o masina avariata la vanzare pentru o suma modica:

"Din cauza fiului meu care s-a crezut Colin McRae, acum am o Honda Civic 1,4 avariata, numai buna pentru piese de schimb", se plange parintele furios in postarea de pe Gumtree. Masina a costat, la sfarsitul lui aprilie 2014, nu mai putin de 2000 lire sterline. Nat Clark a reusit sa ii reduca valoarea la doar un penny din prima saptamana de cand si-a obtinut permisul auto.

"Rent a car" de la politia saudita

Din acest an, politistii din Arabia Saudita vor trebui sa ii vaneze pe autorii drifturilor executate in trafic. Competitiile ilegale de drifting sunt atat de populare printre arabi, incat au ajuns un adevarat sport national. Ca pe vremea beduinilor, arabii sauditi isi dovedesc maiestria la volan tragand si focuri de arma in plan vertical. Daca ai fost invitat sa participi anul acesta la vreo intrecere pe soselele arabesti, ai grija!

Pedeapsa pentru prima abatere consta intr-o amenda de 2600 de dolari americani si confiscarea masinii pentru o luna. La a doua abatere: 5200 de dolari, trei luni fara masina si inchisoare intre 6-12 luni. Pentru a treia abatere: intre 1-3 ani inchisoare, 10.600 de dolari amenda si confiscarea masinii pentru maximum 5 ani.

Ce vor face politistii cu aceste masini? Simplu, un serviciu rent-a-car! Nici pentru publicul spectator al acestor show-uri nu se anunta vremuri bune: 15 zile fara masina si 400 de dolari amenda.

Ciclistii, pericol public in Australia

Nici biciclistii nu scapa de razbunarea sistemului. In Australia, autoritatile se gandesc sa introduca obligatia sustinerii examenului pentru permis de biciclist dupa ce numarul accidentelor mortale in care sunt implicati ciclistii a crescut ingrijorator.

Duncan Grey, ministrul Transporturilor al Australiei, a anuntat la inceputul acestei luni ca autoritatile din regiunea New South Wales analizeaza aceasta varianta. Statisticile lui 2013 indica un numar de aproximativ 100 de accidente mortale care implica biciclisti. In regiunea NSW, anul 2014 a inceput in forta, pana la inceputul acestei luni inregistrandu-se 32 de decese ale biciclistilor.

Nici in Fiji nu-i usor sa fii sofer teribilist

Autoritatea de Transport Rutier din Fiji are un adevarat razboi declansat impotriva soferilor care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc. 550 de insulari au fost surprinsi in primele trei luni ale anului vorbind cu nonsalanta la telefon, desi se aflau la volan.

Spre disperarea autoritatilor locale, aproape un sfert dintre acestia erau taximetristi, soferi de pe autobuze sau angajati publici. 50 dintre soferi au ramas fara permis timp de un an in urma abaterilor repetate privind respectarea acestei legi. Depasirea scorului de 20 puncte amenda te poate arunca in spatele gratiilor, legislatia din Fiji declarand soferii care ating acest record negativ drept "pericol public".

Distribuie pe Facebook
mai multe