Jaguar va lansa o noua gama entry-level din aluminiu

Jaguar va lansa o noua gama entry-level din aluminiu
  • Jaguar va lansa o noua gama entry-level din aluminiu
  • Primul model imbracat in aluminiu va debuta in 2015
  • Noua gama va mai include si un model estate, respectiv un crossover
Distribuie pe Facebook

Jaguar va lansa noi modele entry level cu o caroserie dezvoltata in intregime din aluminiu, potrivit Financial Times.

Noua gama va debuta in 2015, odata cu prezentarea unui sedan compact, urmand sa mai includa un model estate si un crossover SUV. Noile modele vor concura cu ale compacte premium, cum sunt BMW Seria 3 sau Mercedes C-Class.

Acestea vor fi primele masini construite pe noua platforma dezvoltata de Jaguar Land Rover de cand se afla sub proprietatea companiei indiene Tata Motors, informeaza sursa citata.

Primul model imbracat in aluminiu va debuta in 2015, urmand sa fie un sedan compact, ce va concura cu rivalii altor marci premium, cum sunt modelele Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class.

Masinile vor fi asamblate in Anglia
Noile modele Jaguar vor fi construite pe linia de productie a fabricii din Solihull, Anglia, acolo unde se realizau modelele Land Rover. Acest lucru va insemna crearea a 1.500 de noi locuri de munca pentru locuitorii din zona, afirma Financial Times, care citeaza surse apropiate proiectului.

"Acesta este un salt masiv pe care Jaguar il face inainte. Este o investitie mare, de care brandul are disperata nevoie", a declarat o alta sursa.

Land Rover este varful de lance al companiei

De cand a fost preluata de indienii de la Tata, marca Jaguar nu a cunoscut vanzari spectaculoase, asa cum a facut-o si Land Rover. Aceste noi modele vor "muta" compania intr-o piata a compactelor si SUV-urilor de lux, un segment cu o evolutie rapida care l-a depasit in vanzari pe cel al modelelor premium. Astfel, Tata Motors isi va consolida pozitia pe piata chineza, acolo unde modelele mai ieftine de la Land Rover, Evoque si Freelander, sunt best-seller-urile companiei, mai scrie Financial Times.

Anuntul oficial despre noua gama de autombile cu caroserie din aluminiu este asteptat sa fie facut in septembrie, odata cu debutul Salonului Auto de la Frankfurt, purtatorul de cuvant al companiei nedorind sa faca vreun comentariu pe marginea acestui subiect. Noile modele vor ajunge in showroom-uri in a doua jumatate a lui 2015, potrivit Reuters.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2013