Japonezii nu se joaca. Inca 8 modele Mitsubishi au fost scoase de la vanzare

Japonezii nu se joaca. Inca 8 modele Mitsubishi au fost scoase de la vanzare
  • Alte 8 modele Mitsubishi au fost interzise in Japonia
  • Autoritatile au descoperit ca pacaleau testele de consum
  • Constructorul japonez se asteapta acum la un nou val de pierderi
Distribuie pe Facebook

Ministerul Transporturilor din Japonia a anuntat ca alte 8 modele Mitsubishi au fost descoperite ca au inselat testele de consum, asa ca a decis sa interzica vanzarea lor pe piata locala.

Scandalul monstru izbucnit in luna aprilie a acestui an pare sa nu se mai termine pentru constructorul japonez de automobile. Acesta declara atunci ca a trucat testele de consum ale mai multor modele din gama, din cauza lipsei de resurse financiare.

Autoritatile nipone au descoperit atunci ca este vorba de 4 modele, asa ca au interzis vanzarea lor pe piata locala, iar in urma acestei lovituri, Mitsubishi a fost salvata de cei de la Nissan care au cumparat o treime din actiuni pentru aproximativ 2 miliarde de euro.

Acum, la cateva luni de la acel moment, Ministerul Transporturilor din Tara Soarelui Rasare a decoperit alte 8 modele care au pacalit testele de consum. Printre acestea se numara Pajero, Outlander sau RVR.

La fel ca si in cazul celorlalte, japonezii au decis sa interzica vanzarea lor, pana cand constructorul de automobile va efectua testele in mod corespunzator.

Intr-un comunicat de presa emis de autoritati se arata ca "Investigatia noastra arata ca economia de carburant a celor 8 modele era cu cel mult 8.8% si in medie cu 4.2% mai mica decat cea promovata."

Acest nou scandal nu aduce decat o noua scadere majora a vanzarilor, dupa ce nu cu mult timp in urma, Mitsubishi Motors declara ca a trecut pe pierdere in primul trimestru al anului fiscal.

Potrivit raportului financiar, niponii inregistrau o pierdere de 1,22 miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie, profitul operational a scazut la 43,5 milioane de dolari, iar vanzarile s-au redus atunci cu 14%.

La momentul acela, constructorul japonez sustinea ca nu a mintit cu privire la consumul masinilor vandute peste hotare, iar clientilor din Japonia le va da 960 de dolari pentru carburantul consumat in plus.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Septembrie 2016