Jeep Wrangler intra in secolul 21. Urmatorul model va avea un motor turbo de doi litri si 300 CP

Jeep Wrangler intra in secolul 21. Urmatorul model va avea un motor turbo de doi litri si 300 CP
  • Noul Jeep Wrangler ar putea primi un benzinar turbo in patru cilindri
  • Unitatea cu pricina va avea o capacitate de doi litri si putere maxima de 300 CP
  • Propulsorul din aluminiu va fi cuplat la o cutie automata cu opt trepte
Distribuie pe Facebook

Iconicul Jeep Wrangler se pregateste sa imbratiseze tehnologia moderna. Conform ultimelor zvonuri venite dinspre Grupul FCA, urmatoarea generatie a off-roader-ului american se va alege cu un benzinar turbo de doi litri si 300 de cai putere. Plus o transmisie automata cu opt rapoarte.

Lansat pe piata acum mai bine de noua ani, actualul Jeep Wrangler se pregateste sa-si agate "ghetele" in cui. O noua generatie, a patra la numar, se apropie cu pasi repezi de debut, iar asteptarile sunt dintre cele mai mari.

Americanii au insa doua provocari mari pe care trebuie sa le rezolve inainte de toate. Una dintre acestea se afla intr-o stransa legatura cu performanta, pe cand cealalta... ei bine, cealalta presupune imbunatatirea consumului de carburant.

Din fericire, orice problema are si o solutie, ultimele zvonuri venite de peste Ocean anuntand ca Grupul Fiat Chrysler lucreaza la dezvoltarea unui motor turbo in patru cilindri, cu injectie directa si capacitate de doi litri.

Cunoscut sub numele de cod Hurricane, propulsorul cu pricina va avea parte de o constructie din aluminiu si va produce undeva in jurul a 300 de cai putere atunci cand va fi montat sub capota celei de-a patra generatii a modelului Wrangler.

Iar acesta-i doar inceputul, unitatea in cauza urmand a primi, conform acelorasi surse, o transmisie automata cu opt rapoarte. Asadar, legendarul off-roader al companiei americane Jeep se pregateste sa intre in secolul XXI.

Pentru moment, clientii au la dispozitie o motorizare aspirata cu sase cilindri in V si capacitate de 3.6 litri, care livreaza tuturor celor patru roti - fie prin intermediul unei manuale in sase trepte, fie al unei automate in cinci, aproximativ 285 CP.

Motorul Hurricane nu va fi singurul benzinar turbo in patru cilindri cu performante notabile oferit de Grupul Fiat Chrysler, de un propulsor similar bucurandu-se inclusiv noua Alfa Giulia - care ofera 280 CP tot dintr-un 2.0.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2016