Kia mai tare decat Porsche, BMW sau Mercedes

Kia mai tare decat Porsche, BMW sau Mercedes
  • Un studiu realizat de J.D Power claseaza Kia pe primul loc in clasamentul celor mai fiabile masini noi
  • Americanii au chestionat mai mult de 80.000 de consumatori despre problemele aparute la masinile lor, in primele 3 luni de cand le-au cumparat
  • Constructorul sud-coreean s-a clasat in fata marilor companii precum BMW, Mercedes-Benz, Audi sau Porsche
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui studiu realizat de prestigioasa companie J.D Power, Kia se claseaza pe primul loc in clasamentul fiabilitatii masinilor noi.

Dovada ca producatorii de masini non-premium au evoluat in ultimii ani, este si acest top pus la punct de J.D Power. Americanii au chestionat mai mult de 80.000 de consumatori despre problemele aparute la masinile lor, in primele 3 luni de cand le-au cumparat.

Desi acum 10 ani, situatia era exact invers, Kia situandu-se la celalalt capat al listei, anul acesta, pentru prima data din 1989, un constructor de automobile non-premium le ia fata gigantilor BMW, Mercedes-Benz, Audi sau Porsche.

Studiul arata ca masinile sud-coreenilor au in medie 83 de probleme raportate la 100 de vehicule. Nemtii de la Porsche se claseaza pe locul doi cu 84, BMW pe 5 cu 94, Audi pe 16 cu 110, BMW pe 17 cu 111, iar la coada clasamentului ii regasim pe cei de la Fiat cu 174 si micutul smart cu 216 probleme.

Clasamentul realizat de J.D Power

Michael Sprague, CEO-ul KIA Motors America a declarat ca aceasta clasare "este rezultatul a 10 ani in care Kia s-a concentrat pe o imbunatatire continua, reflectand astfel dorintele clientilor nostri."

Consumatorii intervievati s-au aratat multumiti de faptul ca producatorii de automobile au simplificat in ultima vreme sistemele de infotainment din noile modele. In trecut, unele dintre cele mai mari probleme indicate de acestia erau conectivitatea Bluetooth, sistemele de navigatie si alte probleme electrice, dar conform studiului actual, acestea au inceput sa dispara incet incet.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Iunie 2016