Lamborghini merge ceas. Italienii sarbatoresc doua recorduri de productie in aceeasi zi

  • Lamborghini sarbatoreste doua recorduri de productie
  • Huracan-ul cu numarul 9.000 a parasit linia de asamblare
  • Cel de-al sapte miilea Aventador a plecat spre SUA
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Sant'Agata Bolognese sarbatoreste doua recorduri de productie, cu putin timp inainte de lansarea SUV-ului Urus, care urmeaza sa dubleze atat productia uzinei principale, cat si profiturile brand-ului italian.

Daca pentru gigantii din lumea auto, precum Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi sau Toyota, aceste recorduri de productie sunt la ordinea zilei, pentru brand-urile mai mici (nu din punct de vedere al popularitatii) precum Lamborghini, Ferrari sau Pagani, acestea sunt destul de importante.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Lamborghini, caci despre el este vorba in acest articol, ofera momentan doua modele de serie, Huracan si Aventador si potrivit celor mai recente cifre, acestea se vand neasteptat de bine, in contextul in care fiecare costa peste 200.000 de euro.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Asa se face ca acum, la 3 ani de la lansarea oficiala, Huracan-ul cu numarul 9.000 a parasit linia de asamblare. Exemplarul aniversar este de fapt un Huracan Performante, finisat in nuanta Blue Nethuns, care a si plecat deja spre viitorul sau proprietar, in Dubai.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Ca o comparatie, modelul pe care acesta l-a inlocuit, si anume Gallardo, a ajuns la exemplarul cu numarul 9.000 de-abia dupa sase ani. In cei 11 ani de productie, acesta a fost replicat in aproape 14.000 de exemplare.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Cat despre fratele sau mai mare, Aventador, italienii celebreaza exemplarul cu numarul 7.000. Productia varfului de lance a inceput in urma cu sase ani, iar anul acesta, supercar-ul italian a primit un bine-meritat facelift, mai multi cai putere dezvoltat de unitatea V12 de sub capota, si o noua denumire: Aventador S.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Exemplarul aniversar este o versiune Roadster, finisat in nuanta Grigio Adamas, si a fost achizitionat de un client din Statele Unite ale Americii.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Lamborghini se pregateste sa lanseze SUV-ul Urus, care urmeaza sa dubleze productia uzinei din Sant'Agata Bolognese si implicit vanzarile brand-ului italian.

Lamborghini Aventador S si Huracan

Lamborghini Aventador S si Huracan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Lamborghini Aventador S si Huracan
mai multe