Lamborghini reface drumul din "The Italian Job" la aniversarea a 50 de ani de Miura

Lamborghini reface drumul din "The Italian Job" la aniversarea a 50 de ani de Miura
  • Lamborghini Miura celebreaza anul acesta 5 decenii de existenta
  • Modelul italian a refacut celebra ruta din filmul The Italian Job
  • Doar 764 de exemplare au fost produse in sapte ani
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia celebrarii a jumatate de veac a Lamborghini-ului Miura, constructorul italian a refacut celebra ruta din filmul "The Italian Job" cu 3 astfel de exemplare.

Considerata de multi una dintre cele mai frumoase masini care au iesit vreodata pe poarta fabricii Lamborghini din Sant'Agata Bolognese, Miura a fost produsa intre anii 1966 si 1973.

Superbul automobil a luat nastere din dorinta unor ingineri care au proiectat modelul in timpul lor liber. Mai mult de atat, totul a fost facut impotriva vointei fondatorului companiei, Feruccio Lamborghini. Acesta prefera sedan-urile puternice, diferite de masinile sport construite de rivalul lui de moarte, Enzo Ferrari.

Conceptul Miura P400 a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva din 1966 si a devenit rapid cunoscut ca fiind modelul care a dat startul masinilor de inalta performanta, cu doua locuri si motor central. Pe scurt, primul supercar.

Ca un tribut adus acestei pietre de hotar din istoria automobilistica, 3 exemplare Miura apartinand Muzeului Lamborghini au fost trimise sa refaca ruta de la inceputul filmului "The Italian Job" din 1969.

Escortate de un echipaj al Politiei italiene si unul apartinand Anas (compania nationala italiana care se ocupa de constructia si intretinerea drumurilor), cele 3 "doamne" si-au intins picioarele pe soseaua 27 situata in Alpii Italieni, deschisa special pentru acest eveniment.

In cei 7 ani cat a fost produsa, 764 de exemplare au parasit fabrica constructorului italian. Masina costa initial 20,000 de dolari si a fost inlocuita in 1974 de carismaticul Countach.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2016