Land Rover desface sampania. Modelul Range Rover Sport a ajuns la 1 milion de exemplare produse

Land Rover desface sampania. Modelul Range Rover Sport a ajuns la 1 milion de exemplare produse
  • A debutat in 2005
  • In 2013 a fost prezentata a doua generatie
  • A ajuns la 1 milion de exemplare produse
Distribuie pe Facebook

Range Rover Sport, modelul lansat in 2005 de Land Rover, a implinit 1 milion de exemplare produse. Masina aniversara a parasit linia de asamblare in decembrie 2020, dar producatorul a asteptat pana acum sa faca anuntul.

In 2004, britanicii de la Land Rover prezentau conceptul Range Stormer in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Acesta anunta un viitor SUV sportiv, putin cam neobisnuit pentru producatorul care ne obisnuise cu off-roadere robuste, precum Defender.

Range Rover Sport

Range Rover Sport

Versiunea de serie a fost lansata un an mai tarziu sub denumirea de Range Rover Sport. In 2009 si 2012 a primit mai multe imbunatatiri, iar in 2013 a debutat cea de-a doua iteratie. Si nu oricum, ci in cadrul unui eveniment care a avut loc la New York, masina fiind prezentata de nimeni altul decat actorul Daniel Craig.

Range Rover Sport

La scurt timp, Range Rover Sport a stabilit un nou record pentru SUV-urile de serie pe legendara urcare de la Pikes Peak. In acelasi an, modelul britanic a traversat desertul Rub' al Khali in timp record.

Range Rover Sport

In 2018, SUV-ul a cucerit celebrul Drum al Dragonului din China si a urcat cele 999 de trepte pana la Poarta Raiului din parcul Tianmen.

Range Rover Sport

La finalul anului trecut, exemplarul Range Rover Sport cu numarul 1 milion a parasit linia de asamblare. O performanta extraordinara, despre care producatorul a vorbit de-abia acum.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Range Rover Sport
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2021