Land Rover la cutite cu Jiangling Motors pentru Evoque versiunea "Copy-Paste"

Land Rover la cutite cu Jiangling Motors pentru Evoque versiunea "Copy-Paste"
  • Land Rover da in judecata Jiangling Motors pentru copierea modelului Evoque
  • Landwind X7 a fost prezentat in 2014 si costa de 3 ori mai putin decat modelul britanicilor
  • Nu este pentru prima data cand un producator chinez copiaza modelele companiilor mari din strainatate
Distribuie pe Facebook

Producatorul auto britanic Jaguar Land Rover da in judecata compania chineza Jiangling Motors, dupa ce aceasta din urma a copiat, pana in cele mai mici detalii, modelul Evoque.

Chiar daca nu este prima data cand un constructor auto chinez copiaza modelele marilor producatori mondiali, aceasta practica fiind foarte populara, grupului Jaguar Land Rover i s-a umplut paharul, din cate se pare.

Marul discordiei este modelul Landwind X7, care, nu trebuie sa fii specialist ca sa-ti dai seama ca seamana perfect cu Evoque-ul britanicilor.

Jiangling Landwind X7

Compania detinuta de grupul indian Tata este atat de sigura ca va avea castig de cauza in instanta incat a inaintat cererea in China. O miscare interesanta, avand in vedere ca cei care obisnuiesc sa demareze astfel de actiuni, o fac in alta parte, deoarece sansele de a castiga procesele in tara asiatica sunt foarte reduse.

Totusi, in cazul in care Land Rover castiga procesul, s-ar putea naste precedentul mult asteptat de alti constructori auto mondiali care au aceeasi problema cu producatorii chinezi care le copiaza modelele.

Landwind-ul X7 a fost prezentat oficial in noiembrie 2014, si, dupa cum s-ar fi asteptat oricine, este de 3 ori mai ieftin decat Evoque, si mai putin performant.

Jiangling Landwind X7

Tot un producator chinez, de aceasta data Nanjing, a preluat in 2005 activele, design-ul si tehnologia limuzinelor Rover 75, plus marcile MG si Austin. Dupa ce in 2007, Nanjing a fuzionat cu SAIC Motor, neavand marca dar posedand designul si tehnologia, SAIC a dezvoltat un alt brand si un logo asemanatoare cu cele ale Rover, si l-au numit "Roewe". Sa aiba oare chinezii o slabiciune pentru marcile britanice?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2016