Mai mult de jumatate din masinile verificate de RAR au defectiuni majore

Mai mult de jumatate din masinile verificate de RAR au defectiuni majore
Controalele efectuate de RAR anul acesta au descoperit ca mai mult de jumatate din masinile suspecte la capitolul sigurantei rutiere au defectiuni majore. Soferii romani opriti in trafic de echipajele mixte Rar-Politie s-au ales cu o evaluare negativa a masinii, dupa ce organele de control le-au evaluat neconforme si prezentand pericol iminent de accident.
Distribuie pe Facebook
Datele transmise de directorul general al RAR, George-Adrian Dinca, nu se refera la starea generala a parcului auto din Romania, ci doar la vehiculele care au fost verificate in trafic pentru ca erau susceptibile de defectiuni.
Astfel, aproape jumatate din automobilele supuse examenului RAR au picat testul sigurantei rutiere din pricina defectiunilor majore, precum jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor din fata si spate, frane slabe, proasta functionare a farurilor si a semnalizarii si starea neconforma a sasiului, caroseriei si pneurilor.
Peste 20% din masinile cu "bulina neagra" au fost considerate de inspectorii RAR periculoase pentru circulatie. Tot 20% dintre autovehicule au depasit normele maxime admise de poluare, iar 2,4% dintre acestea au avut probleme legate de identificare.
Aproape 6% nu au luat punctaj de trecere la inspectia tehnica periodica (ITP fals sau expirat, lipsa actelor).
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2012