Masina de legenda. Toyota Land Cruiser replicata in peste 10 milioane de exemplare de-a lungul a 68 de ani

Masina de legenda. Toyota Land Cruiser replicata in peste 10 milioane de exemplare de-a lungul a 68 de ani
  • Prima generatie a fost lansata in 1951
  • Acum a atins pragul de 10 milioane de exemplare
  • Este prezenta in aproximativ 170 de tari din intreaga lume
Distribuie pe Facebook

Toyota Land Cruiser se afla in productie de aproape sapte decenii, perioada in care a fost comercializata in peste 10 milioane de exemplare. SUV-ul este cel mai longeviv model, din punct de vedere al vanzarilor, de la Toyota.

Era anul 1941. In Europa izbucnise de doi ani cel de-al Doilea Razboi Mondial iar Japonia ocupa insulele Filipine, purtand propria lupta pe teritoriu asiatic. In acelasi an, soldatii armatei imperiale au gasit un Jeep pe teritoriile ocupate si l-au trimis imediat in Japonia.

Toyota Land Cruiser

Stiind ca are nevoie de masini de teren pentru armata, extrem de capabile si fiabile, guvernul japonez le cere celor de la Toyota sa dezvolte un astfel de vehicul, avand ca sursa de inspiratie legendarul Willys.

In 1942, brand-ul asiatic venea in fata natiunii cu AK10, prototipul unui off-roader cu motor de 2.3 litri si design asemanator cu Jeep-ul american. Prima generatie a debutat in 1951 si trei ani mai tarziu a primit numele Land Cruiser.

Toyota Land Cruiser

In 1955, Toyota a lansat a doua iteratie Land Cruiser, botezata 20 Series, mai potrivit pentru publicul civil si implicit pentru export. Design-ul a fost imbunatatit, puterea motorului a crescut la 135 CP, tinuta de drum a fost si ea optimizata iar interiorul a devenit mai confortabil.

Toyota Land Cruiser

Abilitatile pe teren accidentat au ramas insa neschimbate, iar fiabilitatea la fel, aspecte care i-au adus pana la urma popularitatea. La mijlocul anilor '60, Toyota exporta peste 10.000 de exemplare iar in 1980, SUV-ul a ajutat brand-ul japonez sa atinga pragul de 1 milion de masini vandute in Europa.

Toyota Land Cruiser

Land Cruiser este, asadar, cel mai longeviv model din gama japonezilor, cu peste 10 milioane de exemplare vandute in cei 68 de ani de productie. In prezent, SUV-ul este prezent in aproximativ 170 de tari din intreaga lume cu circa 400.000 de exemplare comercializate anual la nivel global.

Toyota Land Cruiser

La fel ca si G-Class-ul, Toyota Land Cruiser este acum un SUV confortabil, cu aspect comercial si echipat cu multa tehnologie de ultima ora, dar care inca poate sa impresioneze pe teren accidentat. Ca sa nu mai pomenim de fiabilitatea care l-a consacrat.

Toyota Land Cruiser

Pe viitor, Toyota intentioneaza sa dezvolte acest model dupa aceeasi reteta, plecand de la premiza ca va continua sa fie folosit in toate colturile lumii.

Toyota Land Cruiser

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Toyota Land Cruiser
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Septembrie 2019