Masina ridicata, banii luati si parcari insuficiente

Masina ridicata, banii luati si parcari insuficiente
In sectoarele 1, 2, 3 si 6 din Bucuresti a inceput de ceva vreme o campanie agresiva de civilizare a soferilor care parcheaza ilegal. De acest lucru sunt afectati soferii celor 1.217.000 de masini inregistrate in Bucuresti, dar si cei din provincie.
Distribuie pe Facebook
De ce? Pentru ca din moment ce nu exista locuri de parcare legale, toate celelalte spatii unde mai poti sa-ti lasi masina pot fi considerate ilegale, lucru care atrage automat ridicarea masinilor amplasate acolo.

Si asta nu e totul. Desi soferii sunt taxati cu aproximativ 200 de euro pentru serviciul de a li se fi ridicat masina, transportat in parcari si depozitare, banii nu ajung la primarii pentru ca eventual cu ajutorul lor sa se faca parcari mai multe, subterane, supraterane si de oricate feluri or exista ele.

Concluzia: campania este una foarte infloritoare pentru firmele care se ocupa cu ridicarea. Cat de infloritoare? Firma Ilcor Auto Eco SRL, care se ocupa cu ridicarile de masini in sectorul 6 a incasat de la inceputul anului pana in prezent cel putin 753.000 de euro, adica in jur de 40.000 de euro pe saptamana. Asta inseamna ca aceeasi companie va incasa cel putin doua milioane de euro pana la sfarsitul anului, daca o tine tot asa, potrivit unei analize a celor de la Cotidianul.

De la inceputul anului pana in prezent 17.200 de autoturisme parcate neregulamentar au fost ridicate in Bucuresti de catre firmele special infiintate pentru acest lucru. Cele mai putine masini s-au ridicat in sectorul 3 unde s-au realizat si cele mai multe locuri de parcare. Primaria Sectorului 1 este singura din Bucuresti care primeste 20% din incasarile firmei care ridica masini.


In sectoarele 4 si 5 nu se ridica masini.Desi Consiliului Local a decis totusi ca aceste ridicari sa poata incepe, totul a ramas acum in pixul primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a promis in campania electorala ca face parcari nenumarate si nu va incepe sa sanctioneze masinile parcate ilegal pana cand promisiunea nu este dusa la indeplinire.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2009