Masura fara precedent luata de VOLVO: de acum inainte toate masinile sale vor fi limitate la 180 km/h

Masura fara precedent luata de VOLVO: de acum inainte toate masinile sale vor fi limitate la 180 km/h
  • Volvo a anuntat masura de anul trecut
  • Masinile vor veni si cu functia Care Key
  • Suedezii vor ca, pe viitor, nicio masina de-a lor sa nu mai fie implicata in vreun accident mortal
Distribuie pe Facebook

Toate masinile care poarta emblema Volvo vor fi vandute de acum inainte cu o limita maxima de viteza de 180 km/h. In urmatorii ani, producatorul suedez isi propune ca nicio masina de-a sa sa nu mai fie implicata in accidente de circulatie mortale.

Siguranta este primordiala pentru suedezii de la Volvo, cum este de altfel pentru toti constructorii auto care se respecta. Numai ca brand-ul din Goteborg face intotdeauna ceva in plus pentru a fi sigur ca soferii sunt in siguranta la volanul masinilor sale.

Pentru a imbunatati si mai mult siguranta in trafic, Volvo a anuntat in primavara anului trecut ca incepand din 2020 toate masinile sale vor fi limitate la 180 de km/h, o masura fara precedent in industria auto.

Termenul tocmai s-a implinit iar masura, care a starnit nenumarate controverse, a intrat in vigoare. Asadar, de acum incolo, toate masinile vandute cu sigla Volvo vor putea atinge maxim 180 de km/h.

Mai mult decat atat, fiecare masina vine echipata cu functia Care Key. Aceasta permite setarea unei limite de viteza si mai mici de 180 km/h, spre exemplu daca dai masina pe mana unui sofer tanar, nu foarte experimentat.

Chiar daca vor pierde destul de multi clienti din aceasta cauza "Volvo considera ca are o obligatie sa continue traditia de a fi un pionier in discutiile legate de drepturile si obligatiile unui producator pentru a lua masuri care salveaza vieti, chiar daca asta inseamna sa piarda potentiali clienti," se arata in comunicatul de presa.

Constructrul suedez de automobile isi motiveaza decizia spunand ca "Problema cu viteza este ca, peste anumite praguri, tehnologiile si infrastructura inteligenta nu mai sunt suficiente pentru a evita ranile grave si mortale in cazul unui accident. De aceea, in ciuda limitelor de viteze, viteza reprezinta una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale in trafic."

Si masurile luate de Volvo pentru sporirea sigurantei in trafic nu se opresc aici. Pe viitor, suedezii vor ca nicio masina care le poarta sigla sa nu mai fie implicate in vreun accident mortal sau din care victimele sa iasa cu rani majore.

In acest sens, constructorul din Goteborg vrea sa implementeze mai multe sisteme, inclusiv unul care sa previna conducerea masinii de soferi aflati sub influenta alcoolului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2020