Masuri de precautie luate de Nokian Tyres pentru a asigura continuitatea activitatii si sanatatea angajatilor

Masuri de precautie luate de Nokian Tyres pentru a asigura continuitatea activitatii si sanatatea angajatilor
Nokian Tyres si Vianor monitorizeaza constant evolutia COVID-19 la nivel global, luand masurile adecvate pentru a asigura sanatatea si siguranta angajatilor si a reduce impactul asupra clientilor. Astfel, compania stabileste noi masuri legate de fluxul activitatilor operationale.
Distribuie pe Facebook

Nokian Tyres urmareste indeaproape actualizarile organizatiilor de sanatate globale si urmeaza recomandarile emise de administratiile locale in toate zonele in care opereaza. Compania ia toate masurile de precautie necesare pentru a garanta siguranta angajatilor.

Astfel, compania a anuntat recent ca va opri temporar productia in fabrici, cu scopul de a garanta sanatatea si siguranta angajatilor sai.

Inchiderea fabricii Dayton a avut loc pe 27 martie si va dura cel putin doua saptamani. La fabrica Nokian Tyres din Vsevolozhsk, Rusia, productia a fost intrerupta de luni, 30 martie, si va dura o saptamana. Chiar daca aceste fabrici isi opresc, pentru moment, liniile de productie, Nokian Tyres va continua sa livreze clientilor produse din depozitelele regionale. Mai multe informatii despre fabricile din SUA si Rusia se pot gasi aici.

Desi Rusia si-a inchis granitele pe 29 martie, transportul rutier de marfuri este inca in desfasurare. Fabrica Nokian Tyres din Vsevolozhsk este situata la aproximativ 35 de kilometri de orasul Sankt Petersburg, avand program normal de functionare in aceasta perioada.

„Am finalizat demersurile necesare pentru ambele fabrici si suntem pregatiti sa respectam toate normele de protectie impuse de autoritatile locale. Compania va continua sa ia toate masurile de precautie, pentru a contribui la limitarea raspandirii COVID-19.", a declarat Esa Eronen, SVP, Supply Operations, Nokian Tyres.

Negocierile legate de cooperarea cu intregul personal Nokian Tyres si Vianor din Finlanda - Nokian Tyres plc, Nokian Heavy Tyres Ltd, Vianor Holding Oy si Vianor Oy - s-au incheiat pe 27 martie. In urma acestora, 1.630 de angajati din Finlanda vor fi disponibilizati temporar, durata variind in functie de responsabilitatile profesionale ale fiecaruia, pana la maximum 90 de zile de persoana in cursul acestui an. In cadrul companiei Vianor Oy, calendarul este prelungit pana in februarie 2021.

Fabrica Nokia din Finlanda va fi inchisa timp de doua saptamani, incepand cu 6 aprilie. Va fi oprita atat productia de anvelope Nokian Tyres pentru autoturisme, cat si productia de anvelope Nokian Heavy Tyres pentru utilaje grele.

Printre masurile luate de companie, se mai numara si suspendarea temporara a tuturor calatoriilor in scop de afaceri. Compania a emis reguli de auto-carantina, timp de 14 zile, tuturor angajatilor care au calatorit, pe plan international, in zone cu focar ridicat. In majoritatea tarilor, Nokian Tyres a adoptat un program de munca de la distanta, tinand cont si de natura fiecarui loc de munca.

In Spania, lucrarile de constructie ale noului centru de testare Nokian Tyres au fost oprite pentru moment. Contractorii isi vor relua activitatea imediat dupa ce situatia va permite, insa aceasta pauza va decala data initiala stabilita pentru finalizarea proiectului.

Inca de la inceputul raspandirii puternice a virsului in China, Nokian Tyres a activat proiectul Business Continuity Program, pentru a garanta siguranta angajatilor si livrarea catre clienti. Strategia puternica este punctul forte al retelei de livrare Nokian Tyres, astfel ca au fost luate masuri suplimentare pentru a asigura livrarile catre clienti. Parte din acest proiect a fost si interzicerea vizitelelor in fabricile Nokian Tyres.

Compania anunta ca a luat masuri suplimentare pentru a se asigura ca aprovizionarea cu materii prime isi pastreaza cursul firesc in perioada urmatoare. Majoritatea furnizorilor de materii prime cu care Nokian Tyres colaboreaza isi desfasoara activitatea in mod normal.

Cu toate acestea, pot aparea intarzieri in livrari si transporturi. Exista, insa, stocuri de siguranta care pot acoperi intarzierile prevazute pentru perioada urmatoare.

Nokian Tyres monitorizeaza indeaproape situatia si actualizeaza constant masurile de precautie stabilite intern.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2020