Mazda dubleaza capacitatea anuala de productie a motoarelor SKYACTIV

Mazda dubleaza capacitatea anuala de productie a motoarelor SKYACTIV
Mazda isi va dubla capacitatea anuala de productie a motoarelor SKYACTIV. Volumul productiei va fi crescut de la 400.000 la 800.000 de unitati pe an in octombrie 2012.
Distribuie pe Facebook

Cresterea capacitatii are loc ca raspuns la cererea in crestere pentru autovehicule echipate cu tehnologia Mazda SKYACTIV. Acest lucru a fost posibil ca urmare a preocuparii permanente a companiei de a avea un sistem de productie eficient si flexibil prin utilizarea unor echipamente cu finalitate multipla.

SKYACTIV-G este un motor pe benzina, de generatie noua, extrem de eficient, cu injectie directa. Inginerii Mazda au rezolvat problema combustiei anormale, cunoscuta sub numele de "knocking", pentru a obtine cea mai mare rata de compresie din lume de 14:1 pentru un motor pe benzina produs in masa. Acesta este disponibil pe Mazda CX-5, fiind in prezent lansat in piete din toata lumea. Este de asemenea disponibil si pe noua generatie Mazda6 ce va fi lansata anul acesta.

SKYACTIV-D este un motor diesel curat de generatie viitoare care respecta reglementarile mondiale privind emisiile fara a fi necesar un sistem costisitor de tratament cu oxid de azot (Nox). Acesta obtine cea mai mica rata de compresie pentru un motor diesel produs in masa. Primul model echipat cu SKYACTIV-D este Mazda CX-5. Va fi de asemenea disponibil si pe noua generatie Mazda6.

Mazda intentioneaza sa vanda 1.700.000 de unitati global in anul fiscal ce se va incheia in martie 2016. Modelele care inglobeaza TEHNOLOGIILE SKYACTIV se aseapta sa detina 80% din vanzarile totale.

Istoria TEHNOLOGIILOR SKYACTIV Mazda:

Octombrie 2009: Debutul Conceptului SKY la a 41-a editie a Salonului Auto de la Tokyo

Octombrie 2010: Anuntarea schemei TEHNOLOGIILOR SKYACTIV

Iunie 2011: Mazda Demio Facelift lansata in Japonia incorporand motorul pe benzina SKZACTIV-D

Septembrie 2011: Mazda Axela facelift lansata in Japonia incorporand transmisia SKYACTIV-DRIVE

Februarie 2012: Mazda CX-5, primul model intr-o serie de produse ce vor incorpora seria intreaga de TEHNOLOGII SKYACTIV (SKYACTIV-G sau SKYACTIV-D, SKYACTIV-DRIVE, SKYACTIV-SASIU si SKYACTIV-CAROSERIE).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2012