Mercedes anunta schimbari majore in gama de motorizari. Nemtii renunta la V6 si merg pe 6 in linie

Mercedes anunta schimbari majore in gama de motorizari. Nemtii renunta la V6 si merg pe 6 in linie
  • Mercedes pregateste schimbari majore in gama de motorizari
  • Motoarele V6 vor fi inlocuite cu agregate cu 6 cilindri in linie
  • Noile motoare cu 6 si 8 cilindri vor debuta anul viitor, odata cu S-Class-ul facelift
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat schimbari majore in gama actuala de motorizari. De anul viitor, motoarele cu patru si opt cilindri vor fi regandite, iar cele V6 vor fi inlocuite cu unele cu sase cilindri in linie.

Intr-o perioada in care accentul cade pe propulsia electrica sau hibrida, nemtii de la Mercedes tocmai au anuntat investitii de ordinul miliardelor de euro in ceea ce priveste motoarele lor conventionale. Primele efecte ale acestei noi strategii vor putea fi vazute anul viitor cand constructorul din Stuttgart anunta inlocuirea totala a motoarelor actuale cu unele complet noi.

Viitoarea gama de motorizari va include propulsoare cu patru, sase si opt cilindri, ca si pana acum, cu exceptia faptului ca unitatea cu sase cilindri in V va disparea complet din peisaj, iar locul ei va fi luat de un nou motor cu 6 cilindri in linie.

Noua gama de motorizari Mercedes

Cel mai de seama reprezentant al propulsoarelor cu patru cilindri este cel de 2.0 litri, care datorita faptului ca este construit din aluminiu, este mai usor si mai compact decat cel de 2.2 litri pe care il inlocuieste. In ceea ce priveste inovatiile, noul propulsor beneficiaza de un mic motor electric pe baza de curea, de 48V, care inlocuieste alternatorului traditional, si care ajuta la repornirea mai rafinata a motorului atunci cand este folosit sistemul start-stop.

Noua gama de motorizari Mercedes

Asa cum spuneam, nemtii vor renunta la propulsoarele V6 cu care ne-au obisnuit pana acum, iar acestea vor fi inlocuite cu unele noi de 3.0 litri cu 6 cilindri in linie. Modelul a fost copiat de la rivalii de la BMW si Audi, iar unitatea va dezvolta maxim 308 cai putere, cu ajutorul unui compresor electric si al unui generator integrat.

Noua gama de motorizari Mercedes

Mai exact, aceste doua sisteme vor suplimenta presiunea la un nivel redus de rotatii, rezultand astfel un raspuns mult mai rapid din partea dieselului si lipsa unui turbo lag.

Noua gama de motorizari Mercedes

In ceea ce priveste motorul pe benzina cu sase cilindri in linie, inginerii constructorului german vor incerca sa foloseasca electrificarea pentru obtinerea de performante sporite. In acest sens, unitatea electrica se va situa intre propulsorul clasic si transmisie, si il va ajuta pe cel dintai la plecarea de pe loc sau in conditiile unei accelerari puternice.

Noua gama de motorizari Mercedes

Astfel, Mercedes sustine ca acest nou propulsor cu 6 cilindri in linie va oferi performante asemanatoare unui motor cu 8 cilindri, si va dezvolta o putere maxima de 408 cai putere si 500 Nm cuplu.

Motoarele cu 8 cilindri isi vor pastra dispunerea cilindrilor in V, si vor reprezenta in continuare varful de gama al nemtilor. Acestea vor avea o capacitate de 4.7 litri ca si pana acum, insa vor livra maxim 476 de cai putere si 700 Nm cuplu.

Noua gama de motorizari Mercedes

In timp ce agregatele cu patru cilindri si-au facut deja simtita prezenta in gama actuala de motorizari, cele cu 6 si cu 8 vor debuta oficial in vara anului viitor, odata cu lansarea oficiala a Clasei S facelift.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Noua gama de motorizari Mercedes
mai multe