Mercedes-Benz Sprinter 313 castiga Arctic Van Test 2012

Mercedes-Benz Sprinter 313 castiga Arctic Van Test 2012
Distribuie pe Facebook
Juriul format din experti independenti a testat autovehiculul comercial usor in Finlanda
Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI a ocupat primul loc
Autovehiculele comerciale usoare Mercedes-Benz au iesit victorioase inca o data

Chiar si pe zapada si la cele mai scazute temperaturi, Mercedes-Benz Sprinter si-a demonstrat din nou performantele depasindu-si competitorii. Ca si in anii precedenti, opt editori au acceptat invitatia revistei finlandeze "Auto, tehnologie si transport" de a supune autovehiculele comerciale usoare la teste riguroase. In competitie au fost inregistrate autovehicule din segmentul de autovehicule comerciale usoare cu o masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone.

Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI a ocupat primul loc

Diversele criterii pe baza carora s-a jurizat sunt incadrate in categorii standard, precum manevrabilitate, consumul de combustibil, capacitatea de incarcare si performantele la condus, precum si comportamentul la pornire, incalzirea si degivrarea oglinzilor si geamurilor. In plus, economia autovehiculelor comerciale usoare a fost evaluata luand in considerare costurile de achizitie si eficienta de consum.

La finalul competitiei, Mercedes-Benz Sprinter a primit cele mai multe puncte si a ocupat primul loc. Sprinter-ul testat a fost dotat cu un echipament complet. Juriul a apreciat sistemul de propulsie, ergonomia scaunului soferului, precum si reteaua extinsa de servicii. La evaluarea individuala, autovehiculul a ocupat primul loc pentru 29 din cele 45 de criterii.
Sprinter-ul 313 CDI testat este echipat cu cea mai noua generatie a sistemului ADAPTIVE ESP(r), doua noi functii ale acestuia fiind incluse standard inca de la inceputul anului. Noile echipamente ale modelului de ESP includ:

Brake Disk Wipe: In conditii de ploaie si pe suprafete umede, sistemul genereaza periodic o presiune scazuta a franei, care serveste la curatarea peliculei de apa de pe discul de frana. In consecinta, daca soferul trebuie sa franeze, capacitatea maxima de franare este asigurata inca de la inceput.

Electronic Brake Prefill: Daca soferul ridica brusc piciorul de pe acceleratie, acest lucru este interpretat drept prima miscare catre manevra de franare. Sistemul reactioneaza printr-o presare usoara a placutelor de frane, iar distanta dintre cele doua suprafete de frecare este redusa la zero atunci cand soferul actioneaza frana. Astfel, acest sistem ofera un timp mai mic de reactie.

O noua victorie pentru autovehiculele comerciale usoare Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Sprinter este castigator in segmentul de autovehicule comerciale usoare pentru a treia oara. Anul trecut Mercedes-Benz Vito a fost castigatorul competitiei. Victoria Sprinter-ului evidentiaza inca o data fiabilitatea si rezistenta autovehiculelor comerciale usoare Mercedes-Benz.

Mai multe informati despre Mercedes-Benz sunt disponibile pe www.media.mercedes-benz.ro si www.mercedes-benz.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe