Mercedes C-Class celebreaza exemplarul cu numarul 10.000.000

Mercedes C-Class celebreaza exemplarul cu numarul 10.000.000
  • Mercedes C-Class celebreaza exemplarul cu numarul 10.000.000
  • Automobilul german a fost lansat pana acum in patru generatii
  • Noul Mercedes C-Class urmeaza sa debuteze in cursul lui 2014
Distribuie pe Facebook

Lansat pe piata in cursul anului 1982 si comercializat pana acum in patru generatii, modelul german Mercedes C-Class a sarbatorit recent exemplarul cu numarul 10 milioane.

Introdus pe piata in urma cu mai bine de trei decenii, sub numele de 190, cel mai mic automobil Mercedes-Benz de la acea perioada s-a dovedit a fi un adevarat succes, devenind unul dintre cele mai populare modele premium ale industriei auto. Incepand cu anul 1993, autoturismul de clasa medie al constructorului din Stuttgart a primit titulara de C-Class, iar in prezent se poate lauda cu patru generatii si un total de peste 10 milioane de exemplare livrate la nivel mondial - dintre care peste 2.3 milioane corespund ultimei versiuni, introdusa in urma cu aproximativ sase ani.

Principala atractie a modelului C-Class, spune Mercedes, se afla in stransa legatura cu eficienta oferita de automobilul german, versiunea BlueEFFICIENCY a modelului de clasa medie din Stuttgart avand nevoie de numai 4.1 litri de motorina pentru a parcurge distanta de 100 de kilometri, in timp ce emisiile de dioxid de carbon nu depasesc pragul celor 109 grame per kilometri. De asemenea, o alta caracteristica importanta care este luata in considerare atunci cand vine vorba de achizitia unui Mercedes C-Class este reprezentata de tehnologiile inovatoare aduse de acesta.

Ajunsa la peste 10 milioane de exemplare comercializate la nivel mondial, povestea de succes denumita Mercedes C-Class este pe cale sa primeasca un nou capitol, urmatoarea generatie a automobilului german de clasa medie fiind asteptata sa-si faca aparitia pe piata in cursul anului viitor, promitand un aspect exterior mai dinamic si un interior ceva mai spatios ca pana acum.

Cea de-a cincea generatie a modelului Mercedes C-Class va fi construita in cadrul a patru fabrici diferite: Bremen (Germania), East London (Africa de Sud), Beijing (China) si Tuscaloosa (Statele Unite ale Americii).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 August 2013