Mercedes renunta definitiv la aceasta masina. Prima generatie s-a lansat in '96

Mercedes renunta definitiv la aceasta masina. Prima generatie s-a lansat in '96
  • Mercedes renunta definitiv la decapotabila SLC (vechiul SLK)
  • Informatia a fost publicata pe surse
  • Compania germana pregateste inclusiv pensionarea Clasei X
Distribuie pe Facebook

In prezent, clientii nu mai au la dispozitie decat trei versiuni de motorizare, toate pe benzina. Sau, cel putin, asa arata oferta destinata pietei auto din Romania.

Lansata pe piata acum mai bine de doua decenii, prima generatie a decapotabilei Mercedes SLK a fost inlocuita cu un nou model in cursul lui 2004. Actualul competitor al duo-ului format din Audi TT si BMW Z4 a debutat sapte ani mai tarziu de la momentul respectiv, iar in urma cu mai bine de 36 de luni a primit un binemeritat facelift - care cuprindea inclusiv un alt nume, in speta SLC.

Astazi, masina companiei germane se apropie cu pasi repezi de sfarsitul productiei sale, insa de aceasta data nu va mai exista niciun succesor. Ar fi spus-o pana si Ola Kallenius, seful Grupului Daimler, care pregateste schimbari majore in gama.

Dupa pierderi de ordinul miliardelor de euro, Mercedes cauta sa faca economii serioase la buget, care s-ar putea materializa sub forma reducerii drastice a varietatii de automobile oferite. Recent, presa de specialitate aducea in discutie pensionarea modelului X-Class, la numai doi ani de la prima aparitie in public a camionetei construite pe platforma lui Nissan Navara si Renault Alaskan.

Revenind la actualul SLC, acesta se mai vinde in prezent - cel putin pe piata din Romania, in doar trei versiuni de motorizare. Toate pe benzina, la preturi care variaza intre 40-814 si 60.692 de eurom fara a fi luate in discutie dotari optionale.

Mercedes-Benz SLC Final Edition

Mercedes-Benz SLC Final Edition

Mercedes-Benz SLC Final Edition

Mercedes-Benz SLC Final Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes-Benz SLC Final Edition
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 August 2019