Mercedes strange cureaua. Nemtii renunta la CUTIA MANUALA si la mai multe motorizari

Mercedes strange cureaua. Nemtii renunta la CUTIA MANUALA si la mai multe motorizari
  • Mercedes renunta, treptat, la cutia de viteze manuala
  • Nemtii vor reduce drastic si numarul de propulsoare conventionale
  • In viitor, din ce in ce mai multe modele vor fi dezvoltate pe aceeasi platforma
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui oficial Mercedes-Benz, constructorul german de automobile intentioneaza sa renunte, treptat, la transmisia manuala si la mai multe motorizari cu ardere interna. Totul pentru a reduce costurile.

Sistemele alternative de propulsie sunt tot mai prezente in gama constructorilor de automobile iar Mercedes-Benz este unul dintre brand-urile care investesc si vor sa investiveasca si pe viitor masiv in acest domeniu.

Recent, nemtii au anuntat planurile de a lansa pe viitor versiuni AMG si Maybach cu zero emisii, un G-Class electric si alte cateva modele, la fel, cu sistem de propulsie alternativ. Pentru asta, insa, Mercedes are nevoie de capital. Mult capital.

Tocmai de aceea, mai marii companiei intentioneaza sa ia bani de unde este posibil si sa ii redirectioneze spre sustenabilitate. Treptat, potrivit sefului departamentului de cercetare si dezvoltare Marcus Schaeffer, Mercedes va renunta la transmisia manuala, cea mai afectata de aceasta decizie fiind piata europeana.

Apoi va urma o reducere drastica a motorizarilor cu ardere interna. Pana la finalul deceniului, constructorul din Stuttgart intentioneaza ca numarul acestora sa scada cu 70% in contextul in care si "investitiile in dezvoltarea motoarelor cu combustie interna vor scadea rapid".

Cele mai vulnerabile sunt, desigur, agregatele diesel care si asa sunt afectate tot mai mult de normele de emisii.

Tot Schaeffer a declarat ca in planurile companiei este si o reducere substantiala a platformelor. Asta inseamna ca din ce in ce mai multe modele vor fi dezvoltate pe aceleasi arhitecturi, tot pentru a reduce costurile de productie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Octombrie 2020