Meriva este autovehiculul 11 milioane produs de fabrica Opel din Figueruelas

Meriva este autovehiculul 11 milioane produs de fabrica Opel din Figueruelas
Opel sarbatoreste producerea autovehiculului cu numarul 11 milioane de catre fabrica Figueruelas, amplasata in regiunea Aragon din Spania. Modelul aniversar este un Opel Meriva Cosmo 1.7 CDTI de 88 kW/110 cp cu transmisie automata cu 6 trepte de viteza, varianta lansata recent pentru clientii Meriva care prefera motorizarea diesel.
Distribuie pe Facebook
Autovehiculul cu numarul 11 milioane culoarea "Casablanca White", este destinat unui client din Italia, una din cele mai importante piete pentru acest monovolumul de succes al Opel, campion al flexibilitatii. Datorita sistemului de portiere spate FlexDoors cu balamalele amplasate in partea posterioara, liderul segmentului european ofera un acces facil si comod in habitaclu. Meriva este si primul si singurul vehicul care a primit mult dorita apreciere AGR pentru tot sistemul sau ergonomic (AGR = Aktion Gesunder Rucken - Actiune pentru un spate sanatos) incluzand FlexDoors, sistemul de scaune FlexSpace, scaunele optionale ergonomice sport si sistemul complet integrat de transport biciclete FlexFix (optional) - toate exclusiv disponibile de la Opel.
Modelul Meriva a fost condus de pe linia de asamblare de catre Antonio Cobo, directorul general GM Spania si Luisa Fernanda Rudi, presedintele guvernului regiunii Aragon. "Autovehiculul cu numarul 11 milioane, care s-a intamplat sa fie un Opel Meriva, este rezultatul efortului comun depus de multe persoane de-a lungul timpului. Lor li se datoreaza succesul de astazi," a declarat Cobo.
Vestea privind producerea in Spania a autovehiculului cu numarul 11 milioane vine in momentul in care Opel si-a imbunatatit semnificativ oferta pentru modelul Meriva. Acest model tocmai a fost echipat cu motoare optimizate care dezvolta o putere mai mare, avand cu toate acestea un nivel mai scazut al consumului de carburant.
Tehnologia Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant va fi acum disponibila pentru toate variantele de putere ale motorului pe benzina de 1,4 l. Consumul a fost redus suplimentar pentru varianta de 88 kW/120 cp: de la 5,9 la 5,7 litri/100 km. De asemenea, inginerii au dezvoltat o noua combinatie cu o transmisie cu 6 trepte de viteza care favorizeaza atingerea unui cuplu de 200 Nm, cu 14 procente (25 Nm) mai mare decat in cazul variantei cu transmisie cu 5 trepte de viteza. Astfel, campionul flexibilitatii dezvoltat de Opel poate fi condus intr-o maniera mult mai relaxata, fara a fi necesara schimbarea frecventa a treptelor de viteza.
Sistemul de propulsie disponibil acum pentru modelul Meriva are o putere mai mare cu 10 cp decat versiunea precedenta 1.7 CDTI cu transmisie automata, avand cu toate acestea un nivel de emisii de CO2 de numai 160 g/km - cu 8 g/km mai putin decat predecesorul sau. Un motor pe benzina cuplat la o transmisie automata este pregatit de lansare si va fi disponibil in scurt timp.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2012