Michelin aproape de revolutionarea pietei anvelopelor de performanta: "Mai avem putin pana la 482.8 km/h!"

Michelin aproape de revolutionarea pietei anvelopelor de performanta: "Mai avem putin pana la 482.8 km/h!"
  • Michelin este aproape de dezvoltarea anvelopei supreme
  • Aceasta trebuie sa reziste la viteze de peste 480 de km/h
  • Bugatti si Hennessey vor sa stabileasca un nou record de viteza
Distribuie pe Facebook

Francezii de la Michelin sunt foarte aproape de dezvoltarea unor anvelope de performanta care sa reziste la viteze excesive. Tinta este 300 de mile pe ora, sau cu alte cuvinte 482.8 kilometri pe ora, adica viteza pe care incearca sa o atinga Bugatti cu al sau Chiron sau americanii de la Hennessey.

Producatorii de supercaruri sunt intr-o continua goana dupa faima si afirmare. Cine face cel mai puternic model, cel mai rapid, cel mai extravagant si asa mai departe. Multe dintre aceste lucruri nu conteaza cu adevarat, insa aduc multa publicitate si implicit vanzari.

Bugatti Chiron

Dupa ce Bugatti a spart bariera celor 1.000 de cai putere pentru un model de strada cu celebrul Veyron, au urmat altii cu masini si mai tari. Apoi, francezii au venit cu versiunea Super Sport a aceluiasi model si au stabilit un record mondial de viteza (431 de km/h) care parea imposibil de depasit.

Bugatti Chiron

Ei bine, a reusit sa o faca Koenigsegg cu al sau Agera RS atunci cand a atins 447.18 km/h. Pentru a atinge aceste viteze impresionante trebuie sa iei in calcul mai multe variabile, inclusiv aerodinamica si desigur, anvelopele. Asadar, nu este de ajuns un motor extrem de puternic si o greutate scazuta.

Bugatti Chiron

Nici recordul suedezilor nu va sta prea mult in picioare, pentru ca atat Bugatti-ul Chiron cat si cel mai recent hypercar al americanilor de la Hennessey, Venom F5, sunt pregatite sa-l doboare. Urmatoarea tinta? 300 de mile pe ora, sau cu alte cuvinte 482.8 km/h.

Bugatti Chiron

Or fi pregatiti constructorii celor doua modele, iar masinile sunt cu siguranta capabile sa atinga aceasta viteza, insa momentan nu sunt anvelopele. Acest lucru se va schimba in viitorul nu foarte indepartat, sau cel putin asa sustin cei de la Michelin.

Bugatti Chiron

Managerul de produs pentru echipamente originale din cadrul brandului francez, Eric Schmedding, a declarat in cel mai recent interviu ca "Ne apropiem din ce in ce mai mult de cei 482.8 km/h." Asadar, sa stam cu ochii pe Michelin, pe Bugatti si mai ales pe Hennessey in urmatoarea perioada.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Bugatti Chiron
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2018