Ministrul Cuc promite: "Lotul 3 (al autostrazii Lugoj - Deva) deschis pana la sfarsitul lunii septembrie"

Ministrul Cuc promite: "Lotul 3 (al autostrazii Lugoj - Deva) deschis pana la sfarsitul lunii septembrie"
  • Lotul 3 ar urma sa fie dat in folosinta pana la finalul lunii
  • CNAIR a refuzat sa faca receptia lucrarii in luna august
  • Momentan se circula integral numai pe loturile 1 si 4
Distribuie pe Facebook

Lotul 3 al autostrazii A1 Lugoj - Deva va fi dat in folosinta pana la sfarsitul lunii septembrie. Acesta a fost finalizat la jumatatea lunii august, dar Ministerul Transporturilor a refuzat sa faca receptia si a reziliat contractul cu constructorul.

Autostrada A1 Lugoj - Deva este un proiect de infrastructura foarte important pentru partea de Vest a tarii, dar nu numai. Un tronson de drum de mare viteza care ar urma sa lege Sibiul de Nadlac si astfel tara noastra sa fie conectata la reteaua europeana de autostrazi.

Numai ca autoritatile de la noi au alte prioritati. Autostrada cu pricina este formata din 4 loturi insa in prezent se circula integral numai pe loturile 1 si 4 (acesta din urma fiind dat in folosinta in luna august). Lotul doi este deschis circulatiei rutiere pe o distanta de 15 kilometri, din 28, pentru restul de 13 kilometri contractul a fost reziliat si este in curs de re-licitare.

In ceea ce priveste lotul 3, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat sa faca receptia celor 21 de kilometri in luna august, deodata cu lotul 4, si a reziliat contratul cu constructorul pe motiv ca exista unele nereguli in anumite zone.

Acum insa, ministrul Transporturilor promite ca se va putea circula pe acest tronson de drum pana la finalul lunii septembrie. "Lotul 3 va fi deschis undeva la sfarsitul lunii septembrie. A fost preluat de CNAIR. Se fac lucrarile. Va fi dat in trafic la sfarsitul lunii septembrie. Se va circula de la Sibiu la Nadlac la profil de autostrada," sustine cu tarie Razvan Cuc.

Tot anul acesta, CNAIR intentioneaza sa dea in folosinta si lotul 1 al autostrazii A10 Sebes - Turda cu o lungime de 17 kilometri. Momentan, aici se circula numai pe loturile 3 si 4, ambele fiind date in folosinta in vara lui 2018.

Distribuie pe Facebook
mai multe