Mitul marcii Volkswagen: merita sau nu sa cumparam o nemteasca?

Mitul marcii Volkswagen: merita sau nu sa cumparam o nemteasca?
Calitatea automobilelor Volkswagen a scazut vizibil in ultima perioada de timp, iar scandalul Dieselgate nu a reusit nici el sa ajute prea mult compania germana. Mai exista, asadar, motive suficiente pentru a cumpara vreun produs al marcii din Wolfsburg?
Distribuie pe Facebook

Ani intregi la rand, produsele companiei Volkswagen au fost vazute drept repere ale industriei auto de volum, atat din punctul de vedere al fiabilitatii si calitatii, cat si la nivel de inovatie ori tehnologii disponibile.

Ca si in cazul altor producatori insa, ultima perioada de timp a venit cu mai multe taieri de costuri in Wolfsburg, astfel ca modelele care lasau odata in urma orice Opel, Ford si / sau Renault nu mai reusesc astazi sa puncteze la fel.

Pe langa problemele de fiabilitate ale motoarelor TSI, dar si calitatea discutabila a unor plastice de la interior, Volkswagen a reusit sa ajunga in atentia publicului inclusiv printr-un scandal ale caror ecouri inca rasuna.

Iar acum facem referire, evident, la celebrul Dieselgate, in care compania din Wolfsburg a fost - pe rand, acuzata, gasita vinovata si chiar amendata cu miliarde de dolari pentru manipularea testelor de consom, respectiv emisii.

Drept urmare, o astfel de intrebare este inevitabila: de ce ai mai cumpara ceva, indiferent ca vorbim despre o paine, un tricou ori, si mai grav, un automobil de la o persoana, fie ea si juridica, care te-a mintit?

Si mai grav este ca totul s-a intamplat deliberat; Dieselgate nu a reprezentat nici pe departe doar un accident, ci absolut fiecare detaliu al acestei minciuni a fost planificat pas cu pas, in speranta ca nimeni nu se va prinde.

Exceptand scandalul in cauza, carora i se alatura problemele de fiabilitate ale motoarelor TSI si calitatea discutabila a unor plastice de la interior mentionate anterior, mai sunt si alte probleme de mentionat.

Unele care tin de subiectivism, precum design-ul usor plictisitor al anumitor modele, altele precise, dupa cum se intampla in cazul preturilor de vanzare, de cele mai multe ori mai mari decat in cazul competitorilor directi.

Nu totul este insa atat de negru in cazul companiei din Wolfsburg, germanii avand in continuare cateva atuuri in maneca, in special pe partea de tehnologie - vezi, de exemplu, sistemul Active Info Display.

Totodata, o simpla privire aruncata asupra gamei actuale a Volkswagen scoate la iveala o mare varietate de optiuni, clientii avand la dispozitie modele de oras, din clasa (sub)compacta, plus coupe-uri in cinci usi sau SUV-uri peste SUV-uri.

Ramanem pentru un moment la enumerarea motivelor pentru care ar trebui sa alegi in continuare un Golf ori Passat si trecem in revista inclusiv situatia pretului de revanzare, intotdeauna mai mare decat la un Focus / Mondeo.

Faptul ca Volkswagen este un constructor auto de talie mondiala, care vinde peste cinci milioane de unitati la nivel global, se traduce printr-un alt aspect pozitiv: usurinta cu care gasesti piesele si specialistii necesari anumitor reparati.

Altfel, daca nu vrei sa iti asumi riscul care il reprezinta zilele acestea o masina nou-nouta, te poti orienta catre modelele care au facut istorie pentru compania din Wolfsburg, precum un Golf / Passat cu motorizarea 1.9 SDI / TDI.

PS: Mai merita sa iti cumperi un Volkswagen?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 August 2018