Motoarele DIESEL out din gama Renault. Dupa Logan si Sandero urmeaza Clio, Captur si Kadjar

Motoarele DIESEL out din gama Renault. Dupa Logan si Sandero urmeaza Clio, Captur si Kadjar
  • Motoarele diesel ar disparea din gama Clio, Kadjar si Captur
  • Clio ar putea ramane totusi cu un motor diesel de 100 CP
  • Noua generatie Sandero si Logan nu au unitati diesel in oferta
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Renault va renunta treptat la motorizarile diesel. Din luna ianuarie, Clio, Kadjar si Captur nu vor mai putea fi comandate cu motoare pe motorina.

Dacia, parte a Grupului Renault, a publicat in urma cu cateva zile toate imaginile si informatiile referitoare la noua generatie Logan si Sandero. Toata lumea a fost uimita de faptul ca cele doua modele nu vor putea fi comandate deloc cu o motorizare diesel.

Si exista o explicatie: normele tot mai drastice de emisii (la nivel de flota), impuse de Uniunea Europeana si care vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2021.

Din cate se pare, de suferit vor avea si cateva modele din gama Renault. Este vorba despre Clio, Kadjar si Captur care, incepand cu data mentionata mai sus, nu vor mai putea fi comandate cu motorizare diesel.

Potrivit unor publicatii franceze, propulsorul dCi de 1.5 litri, disponibil in versiuni de 85 si 115 CP, va disparea din gama Clio si Captur. Totodata, motorul Blue dCi de 1.7 litri, cu 150 CP, disponibil momentan pe Kadjar va fi retras si el.

Totusi, aceleasi surse vorbesc si despre o exceptie: in primavara anului viitor, Clio ar putea primi un motor diesel de 1.5 litri, cu 100 CP, care sa inlocuiasca practic cele doua variante disponibile momentan. Motivul? Versiunile diesel ale compactei sunt inca preferate de companii.

Un alt model care renunta la propulsoarele diesel este SUV-ul coupe Arkana care, dupa cum au spus francezii, va sosi pana la urma si in Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Octombrie 2020