Nemtii de la Mercedes nu stau degeaba. Divizia AMG pregateste un nou sedan-coupe care ar putea sa arate asa

Nemtii de la Mercedes nu stau degeaba. Divizia AMG pregateste un nou sedan-coupe care ar putea sa arate asa
  • Mercedes pregateste un nou sedan-coupe AMG
  • Acesta va debuta anul viitor
  • Este gandit ca un rival direct pentru Porsche-ul Panamera
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, constructorul german de automobile pregateste un nou model AMG cu 4 usi. Acesta va fi construit pe o platforma noua si este gandit ca un rival direct pentru Porsche-ul Panamera.

Dupa ce tocmai au lansat noul E-Class, nemtii de la Mercedes sunt ocupati cu pregatirile pentru aniversarea celor 50 de ani ai diviziei AMG. Pentru evenimentul care va avea loc anul viitor, constructorul german pregateste un nou concept Vision.

Acesta va preceda un nou model AMG cu 4 usi care va debuta oficial in 2019, si va rivaliza direct cu Porsche-ul Panamera. Cunoscut deocamdata sub denumirea de X290, noul sedan-coupe va fi o evolutie a modelelor actuale SLS si AMG GT, si va primi intr-un final numele GT 4.

Mercedes-AMG GT 4

Britanicii de la Autocar sustin ca noul membru al familiei AMG va fi bazat pe o versiune speciala a platformei MRA, pe care sunt construite modelele C63, E63 si S63, si va avea o forma deosebita a caroseriei, precum si dimensiuni nemaintalnite pana acum in gama constructorului german.

O greutate totala mica va fi atinsa datorita folosirii aluminiului si a forjarii la cald a otelului, iar sub capota vom regasi propulsorul V8 twin-turbo de 4.0 litri de care face uz momentan E63-ul AMG.

Performantele maxime vor fi atinse de versiunea S, care potrivit britanicilor amintiti mai sus va dezvolta mai mult de 600 cai putere. Acestia vor fi transmisi tuturor rotilor prin intermediul tractiunii integrale 4Matic+, iar soferul va avea la dispozitie si asa numitul mod "drift", care a debutat pe noul E63.

Mercedes-AMG GT 4

Asa cum spuneam mai devreme, noul model al nemtilor va fi precedat de un concept Vision care va fi dezvelit in premiera in cadrul evenimentului dedicat celor 50 de ani ai diviziei AMG de anul viitor. Tot aici, Mercedes este asteptat sa aduca si hypercar-ul inspirat din monoposturile de Formula 1 cu care ne tot tachineaza de ceva vreme.

Sursa foto: Theophilus Chin

Distribuie pe Facebook
mai multe