Nicio surpriza aici: Pasajul Berceni, amanat pentru a 3-a oara, in timp ce soferii irosesc carburant in aglomeratie

Nicio surpriza aici: Pasajul Berceni, amanat pentru a 3-a oara, in timp ce soferii irosesc carburant in aglomeratie
  • 360 de metri este lungimea pasajului
  • Primul termen a fost in 2015
  • Inaugurarea, posibil in 2018
Distribuie pe Facebook

Daca rusii sunt in stare sa reabiliteze o sosea lunga de cativa kilometri din centrul Moscovei in 24 de ore, daca nemtii reusesc construirea unui tunel subteran pe sub o cale ferata in 48 de ore si daca japonezii refac intr-o luna orase intregi afectate de tsunami, la noi la Bucuresti, lucrurile se misca ceva mai lent...

Un proiect pe care orice tara civilizata l-ar fi terminat in maximum 4 luni de la debut, tocmai a primit o noua amanare in Bucurestiul condus de Gabriela Firea. Doamna Primar se lauda ca, in maximum 6 luni de cand este pusa in functia de Primar, traficul rutier din capitala va fi mult mai fluid si nu vor mai exista probleme cu aglomeratia. A trecut ceva mai mult de atunci iar aglomeratia este una din cele mai mari probleme ale bucurestenilor.

Una din zonele de cosmar cu care se confrunta nefericitii locuitori din sudul orasului este zona de la Piata Sudului. Aici, de mai bine de 3 ani de zile, se lucreaza la un amarat de pasaj subteran care are o lungime de numai 360 de metri in linie dreapta. Lucrarile incepute in august 2014 aveau ca termen de finalizare decembrie 2015. Dar, asa cum se intampla in Romania, din diferite motive, dar cel mai probabil bani aruncati pe fereastra din bugetul local si bagati in buzunarele smecherilor, lucrarea a primit o amanare.

Urmatorul termen de finalizare a fost pus in iunie 2016. Dar, asa cum nu a mirat iar pe nimeni, lucrarile au fost amanate, pentru ca firma constructoare a fost neserioasa. A urmat noul termen de finalizare spus de Gabriela Firea: martie 2017. Dar, nu se stie din ce motive, pasajul nu este gata si darea in folosinta a fost iar amanata, cel mai probabil pentru finalul anului curent.

Indiferent ca este o zi din timpul saptamanii sau ca este week-end, in jurul Pietei Sudului toate caile de acces sunt blocate. Calea Vacaresti, la orele de varf, este plina de mii de automobile care stau in coada, sugrumate de semafoarele improvizate din santier. Zilnic se irosesc sute de tone de carburant pe care masinile il consuma stand in coada. Asta, desi, culmea, pasajul isi propunea scurtarea calatoriei spre sudul orasului... Speram doar ca in 2017 va fi totusi gata. Dar la cum ne mint Primarii alesi cu mana noastra, nu trebuie sa ne mire daca anul 2020 ne va prinde tot cu santier in Berceni.

Distribuie pe Facebook
mai multe