Nimeni nu ar mai fi cumparat Golf-ul daca 308 GTI arata asa din fabrica. Hot-hatch-ul francez e nebunie curata acum

  • De la Arduini Corse vine cel mai tare Peugeot 308 GTI al planetei
  • Hot-hatch-ul francez are o caroserie mai lata si 302 CP sub capota
  • O alta veste buna este greutatea de numai 1.155 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Si totul multumita italienilor de la Arduini Corse, care au largit caroseria in cinci portiere cu cateva zeci bune de milimetri, compania din Cizma crescand mai apoi puterea maxima a motorului 1.6 THP. Pana la 302 CP, in cazul in care te intrebai.

Intr-un segment in care modele precum Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST sau Renault Megane RS fac legea, noul Peugeot 308 GTI a trecut aproape neobservat. Hot-hatch-ul companiei franceze promite sa isi ia insa revansa, "impins" de la spate de compania Arduini Corse.

Concurand momentan la categoria unicatelor, acest exemplar al compactei de 270 CP din Hexagon iese numaidecat in evidenta datorita extensiilor proeminente atasate aripilor laterale. Modificari majore au fost operate, de altfel, si la nivelul spoilerelor fata / spate.

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Foarte multe detalii cu privire la tuningul interior nu exista, dar este posibil ca reducerea greutatii pana la valoarea de 1.155 kg sa aiba trecuta la cauze inclusiv renuntarea la anumite dotari de conforit. Radioul sau instalatia de AC reprezinta doar un astfel de exemplu.

Revenind la capitolul certitudini, despre respectivul Peugeot 308 GTI mai trebuie spus si ca vine la pachet alaturi de un plus de putere. Multumita unui nou intercooler, caruia i se alatura o evacuare sport, propulsorul 1.6 THP dezvolta acum undeva in jurul a 302 CP.

Totodata, hot-hatch-ul companiei franceze mai mizeaza si pe o suspensie ajustabila de la KW, pe cand sistemul de franare regasit in dotarea standard a compactei din Hexagon a trecut la o configuratie cu discuri de la Brembo, in versiunea pe 340 mm. Suna bine, nu-i asa?

Din pacate, sansele ca unicatul italienilor de la Arduini Corse sa vada vreodata productia de serie sunt nule, asa ca... "casca" bine ochii la aceste imagini. In fata ta se afla, fara doar si poate, cel mai tare Peugeot 308 GTI din cate au existat pana acum - atat tehnic, cat si estetic.

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Peugeot 308 GTI de 302 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Peugeot 308 GTI de 302 CP
mai multe